AutoRai

Toyota Skills Open tijdens Skills Masters 2007 in Ahoy

(2/16/2007)
Tijdens Skills Masters 2007 houdt Toyota Motor Europe een Europese wedstrijd tussen automechanica studenten onder de 21 jaar: de Toyota Skills Open 2007. Hiermee is Toyota onderdeel van de EuroSkills Preview die hier plaatsvindt als voorproef op het Europese beroepenpromotie evenement EuroSkills 2008 (18-20 september 2008, Ahoy). Skills Masters 2007 is een opleidingen- en beroepenevenement dat plaatsvindt op 15, 16 en 17 maart 2007 in Ahoy Rotterdam. Aan de Toyota Skills Open 2007 doen leerling-monteurs uit Nederland, Frankrijk, Italië, Spanje en Groot-Brittannië mee. Nederland wordt vertegenwoordigd door leerlingen van de Toyota T-TEP-school Koning Willem I College in Den Bosch. Ieder land vaardigt twee of drie leerling-monteurs af.

De samenwerking tussen EuroSkills en Toyota Motor Europe heeft een praktische grondslag. Toyota is immers gebaat bij een kwalitatief goed aanbod van technisch geschoold personeel in Europa. Daarom investeert Toyota Motor Europe per jaar gemiddeld een miljoen euro in T-TEP â het Toyota Technical Education Programme.

Toyota ziet deze try-out als een opstap naar een competitie tijdens EuroSkills 2008: de uitgelezen gelegenheid om vakmanschap te promoten en hiervoor een Europese standaard neer te zetten. EuroSkills vormt een belangrijk podium waarop Europa zich kan profileren aan de hand van een aantal speciale vaardigheden. Innovatie binnen het Europese vakmanschap en internationale samenwerking staan daarbij voorop. Net als Skills Masters is het EuroSkills evenement opgezet volgens het concept van zien, doen en informeren. De spannende vakwedstrijden zijn een bron van inspiratie en bieden een helder overzicht van de stand van zaken op de verschillende vakgebieden.

Tijdens Toyota Skills Open is Toyota aanwezig met zijn Formule
1-promotietruck, waarin bezoekers een kijkje kunnen nemen in de wereld van het Panasonic Toyota Racing Formule 1-team. Ook is er gelegenheid mee te doen aan een Pit Stop-competitie.

Het evenement vindt plaats van 15 tot en met 17 maart 2007 in Ahoy Rotterdam en is iedere dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Bezoekers die zich via www.skillsmasters.nl online voorregistreren, hebben gratis toegang tot Skills Masters. Kaarten aan de kassa kosten 2,50 euro.