AutoRai

Alfa Romeo sponsort SBK Superbike Wereldkampioenschap en Ducati Racing

(2/16/2007)
Alfa Romeo breidt haar toch al sterke verbondenheid met de motorsport uit met twee bijzondere partnerships: het SBK Superbike Wereldkampioenschap(TM) en Ducati Racing.
Omdat de spectaculaire WK Superbike volledig aansluit bij de sportieve identiteit van Alfa Romeo, speelt het merk de komende jaren een belangrijke rol bij alle races (elf in Europa waaronder op 29 april in Assen, één in Australië en één in Qatar), die voortdurend meer publiek trekken. Meer dan één miljoen racefans bezochten vorig jaar de circuits, terwijl de uitzendingen op televisie goed zijn voor ruim twee miljard kijkers.

Bij iedere race toont Alfa Romeo zijn gezicht tijdens de opwarmronde, wanneer de 23 coureurs worden voorafgegaan door de Safety Car, een zwarte Alfa Romeo 159 Sportwagon TI. Dit gebeurt ook bij de wedstrijden om het Europese Kampioenschap Superstock 600, de Superstock 1000 FIM Cup en het Supersport Wereldkampioenschap.

Alfa Romeo vervult de komende twee jaar bovendien een vooraanstaande rol bij Ducati Racing, dat met topcoureurs als Loris Capirossi (derde in 2006) en Casey Stoner hoge ogen gooit in de Moto GP. In het WK Superbikes rijden onder meer Troy Bayliss (winnaar van het WK in 2006) en Lorenzo Lanzi, een veelbelovend Italiaans talent. Ducati Racing legde in 2006 beslag op de constructeurstitel WK Superbike, waarin de coureurs maar liefst twaalf races wisten te winnen en achttien keer op het podium stonden. Ook dit jaar verwacht het team veel van de fenomenaal snelle Ducati, die in een nieuwe kleurstelling klaar is voor zijn debuut.

Ook betrokken bij World Ducati Week
Onlangs werd bekendgemaakt dat Alfa Romeo ook betrokken is bij de vijfde editie van de World Ducati Week, een enorme happening aan de Adriatische Rivièra, waar jaarlijks duizenden motorliefhebbers uit de gehele wereld samenkomen. Dit jaar vindt de World Ducati Week plaats van 28 juni tot en met 1 juli, op het prestigieuze Misano World Circuit in Misano Adriatico bij Rimini â een perfecte ambiance voor de wereld van Ducati.

Ducati kan ook rekenen op de steun van Alfa Romeo tijdens de Ducati Riding Experience â voor de ware liefhebber synoniem voor droommachines, opwindende circuits en professionele instructeurs. Met de Ducati Riding Experience komt het legendarische merk tegemoet aan uiteenlopende wensen van motorrijders â van beginnelingen tot experts. Alfa Romeo is bij dit evenement aanwezig om het enorme aantal enthousiaste en op sportiviteit beluste motorliefhebbers een onvergetelijke dag te bezorgen.
De snelle ontwikkelingen in de racesport hebben Alfa Romeo ertoe gebracht om voor alle initiatieven in deze sector een speciaal label op te zetten: het Alfa Romeo Motor Racing Team. Door het befaamde logo van Alfa Romeo te combineren met âMotor Racing Teamâ wordt de sterke teamgeest benadrukt.
De Alfa Romeo Safety Car maakt op 24 februari zijn debuut in het SBK Wereldkampioenschap op het circuit Losail in Qatar.

Alfa Romeo zal nadrukkelijk zichtbaar zijn op en rond het circuit. Het SBK Wereldkampioenschap wordt door maar liefst 94 televisiestations uitgezonden, wat neerkomt op een totale zendtijd van 2.800 uur voor een geheel seizoen.