NMBS

Oostkamps stationsgebouw is opgefrist

16/02/2007

De renovatie van het stationsgebouw en het schuilhuisje in Oostkamp is klaar. Omdat de gebouwen zich in zeer erbarmelijke staat bevonden, heeft NMBS-Holding 59.000 euro geïnvesteerd in schilder- en renovatiewerkzaamheden. Deze startten in augustus vorig jaar.

Het neoclassicistische stationsgebouw dateert uit 1865 en is ontworpen door architect Henri Fouquet. De opvallende luifel, het stationsgebouw, het dienstgebouw en het schuilhuisje aan de overkant van de sporen werden in 1997 als monument beschermd.

De renovatie was dringend nodig voor de veiligheid en het comfort van de treinreizigers. Deze staan voortaan opnieuw droog onder de gerenoveerde luifel.

Met de aanleg van het 3^e en 4^e spoor tussen Gent en Brugge door infrastructuurbeheerder Infrabel zal het stationsgebouw voorzichtig worden afgebroken en in zijn huidige staat elders in Oostkamp worden heropgebouwd. De werkzaamheden voor het 3^e en 4^e spoor in Oostkamp zijn gepland rond 2010.

NMBS-Holding schenkt veel aandacht aan haar historisch patrimonium en tracht de treingebruikers in zo comfortabel mogelijke omstandigheden in haar stationsgebouwen te ontvangen.

""