Gemeente Den Haag

Nieuwe naam voor de subsidieregeling wijkfeesten

De gemeente Den Haag ondersteunt ook in 2007 buurt- en straatactiviteiten in de stad. Het gaat hier om kleinschalige activiteiten van een aantal individuele bewoners met een nadrukkelijk open karakter. Inwoners van Den Haag met leuke ideeën voor activiteiten in hun straat of buurt, kunnen maximaal 700,- subsidie aanvragen. De aanvraag moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Informatie over de subsidie en de voorwaarden zijn te vinden op www.denhaag.nl.

In 2001 stelde de gemeente de subsidie met groot succes voor de eerste keer beschikbaar. In de afgelopen jaren zijn met de subsidie onder meer straatspeeldagen, sport- en spelactiviteiten, theaterfestivals en straatfeesten georganiseerd. De bedoeling van deze activiteiten is dat bewoners met verschillende achtergronden elkaar in een leuke sfeer ontmoeten in de eigen buurt of straat.

Procedure
Wie een leuk idee heeft en subsidie wil aanvragen kan contact opnemen met de bewonersorganisatie, wijkvereniging of een andere stichting in de wijk. Deze organisaties hebben de aanvraagformulieren. Alle informatie staat op www.denhaag.nl, bij de banner 'straatfeest'. Aanvragen kunnen tot 1 september 2007 worden ingediend. De gemeente kan alleen subsidie geven aan rechtspersonen. Bent u dit niet, dan kunt u de subsidie aanvragen met behulp van uw bewonersorganisatie of een ander rechtspersoon. Bij behandeling van de aanvragen geldt 'wie het eerst komt wie het eerst maalt' en 'op is op'.