Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Fietser gewond na aanrijding                  |
Een 19-jarige automobiliste uit Apeldoorn en een 42-jarige fietser uit Apeldoorn zijn op donderdag (15/02) op de kruising Westenenkerweg/Houtweg met elkaar in botsing gekomen. De fietser raakte gewond. Zowel de fiets als de auto liepen schade op.

De melding van het incident kwam omstreeks 08.15 uur bij de politie binnen. Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat de automobiliste op de Westenkerweg reed en daarbij uit de richting van de Houtweg kwam. Op bovengenoemd kruispunt sloeg zij linksaf en nam daarbij de binnenbocht, waardoor zij op de linkerweghelft terechtkwam waar op dat moment een haar tegemoetkomende fietser reed. De twee konden elkaar niet meer ontwijken en een frontale botsing was het gevolg. De fietser liep hierbij een beschadiging aan zijn gebit op. Zowel de auto als de fiets raakten door de botsing beschadigd. Tegen de automobiliste wordt door de politie proces-verbaal opgemaakt.

|     |Wenum Wiesel - Automobilist en fietser botsen             |
Een 19-jarige fietser uit Wenum Wiesel is op donderdag (15/02) op de kruising Zwolseweg/Papegaaiweg met een 64-jarige automobilist uit Wenum Wiesel in botsing gekomen. De fietser is met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. De fiets raakte totaal vernield.

De politie kreeg rond 08.15 uur een melding dat er bovengenoemde kruising een aanrijding had plaatsgevonden. Ter plaatse werd duidelijk dat een automobilist en een fietser met elkaar in botsing waren gekomen. De fietser is per ambulance met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Voor zover bekend raakte de automobilist niet gewond.

Een voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de automobilist op de Zwolseweg reed en daarbij in de richting van de Papegaaiweg reed. Op bovengenoemde kruising zag hij vermoedelijk de fietser over het hoofd, waardoor een aanrijding tussen beiden het gevolg was en de fietser ten val kwam. De auto liep als gevolg van de botsing lichte schade op; de fiets raakte totaal vernield.

|     |Apeldoorn - Met drank op tegen boom                       |
Botsen is blazen. Een 54-jarige automobilist uit Apeldoorn bleek, nadat hij op donderdag (15/02) op de Otterloseweg tegen een boom was gereden onder invloed van alcohol. De verplichte blaastest na elk ongeval bracht dit aan het licht. Kort daarvoor zou hij ook betrokken zijn geweest bij een aanrijding met een witte Mercedes Vito op de kruising Otterloseweg/Delenseweg. Voor zover bekend raakte alleen de Apeldoorner gewond.

De politie kreeg rond 17.50 uur een melding dat er op bovengenoemde locatie iemand in zijn auto over de kop was geslagen en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand was gekomen. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij een auto tegen een boom aan en hebben zij de bestuurder de standaard blaastest afgenomen (botsen is blazen). De man bleek onder invloed en nadat hij met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis was overgebracht, is aldaar een bloedproef bij hem afgenomen om het alcoholgehalte te bepalen. De uitslag hiervan laat enige tijd op zich wachten.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de man op de Otterloseweg in de richting van Apeldoorn reed. Hij had zijn auto niet steeds onder controle, waardoor hij via de rechterberm in de linkerberm terechtkwam, alwaar hij met zijn auto over de kop sloeg en uiteindelijk tegen een boom tot stilstand kwam. De auto raakte hierdoor total loss.

Verder onderzoek heeft uitgewezen dat de man kort daarvoor vermoedelijk betrokken is geweest bij een aanrijding met een witte Mercedes Vito op de kruising Otterloseweg/Delenseweg. De Apeldoorner is na deze aanrijding doorgereden. De bestuurder van deze witte Mercedes Vito heeft , voor zover bekend nog geen contact met de politie opgenomen en wordt oproepen om dit alsnog te doen, zodat de zaak correct kan worden afgehandeld. Ook andere getuigen worden opgeroepen om zich bij de politie te melden. Dit kan via telefoonummer 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Automobiliste met drank op rijdt toch         |
Een 42-jarige automobiliste uit Beekbergen bleek op vrijdag (16/02) tijdens een controle op de Arnhemseweg met drank op achter het stuur te zitten. De vrouw heeft een boete en een rijverbod gekregen.

Surveillerende agenten hebben de vrouw, kort voor één uur 's nachts, tijdens een routinecontrole een blaastest afgenomen. Deze test wees inderdaad het gebruik van alcohol uit, waarop de vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies zij 0.8 promille. De vrouw heeft een boete en een rijverbod gekregen.

|     |Apeldoorn - Diefstal van auto                             |
Een auto die geparkeerd stond aan De Ontvangst is in de nacht van donderdag op vrijdag (16/02) door onbekenden weggenomen. Men heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek. Getuigen wordt gevraagd om contact op te nemen.

De diefstal van de auto heeft tussen donderdagavond 23.30 uur en vrijdagochtend 01.15 uur plaatsgevonden. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats voor een woning. Het gaat om een grijze Volkswagen Polo met het kenteken 49-ST-RS. Op dit moment is niet bekend hoe de auto kon worden weggenomen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt getuigen of mensen die weten waar de auto nu is om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Meerdere winkeldieven betrapt                 |
Meerdere winkeldieven zijn op donderdag (15/02) op diverse locaties in Apeldoorn door winkelmedewerkers betrapt bij het wegnemen van spullen zonder daarvoor te betalen. Sommigen bleken minderjarig en zullen worden verwezen naar het jeugdpreventieproject waar een passende maatregel zal worden opgelegd. Tegen een 29-jarige vrouw en een 33-jarige man, beiden uit Apeldoorn, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Medewerkers van een winkel in de Oranjerie betrapten tussen 14.30 uur en 15.00 uur een 17-jarig meisje uit Schalkaar toen zij spullen wilde meenemen zonder eerst af te rekenen. De politie werd ingelicht, waarna zij aan agenten kon worden overgedragen.

Drie uur later ontstond in een andere winkel in de Oranjerie tussen medewerkers van de winkel en een 29-jarige vrouw uit Apeldoorn verschil van mening over de betaling van een paar laarzen. De vrouw is op verdenking van winkeldiefstal aangehouden, aan agenten overgedragen en overgebracht naar het politiebureau.

Medewerkers van een winkel aan de Hoofdstraat betrapten rond 14.50 uur drie minderjarige winkeldievegges uit Apeldoorn (alle drie 15 jaar) toen zij cosmetica wilden meenemen zonder eerst af te rekenen. Agenten werden ingelicht en tijdens het verhoor van het drietal op het politiebureau werd duidelijk dat zij ook nog vanuit een winkel in de Oranjerie sieraden hadden weggenomen.

Omstreeks 16.30 werd in diezelfde winkel een 33-jarige man uit Apeldoorn betrapt toen hij de winkel verliet en twee portemonnees niet had afgerekend. De politie werd ingeschakeld, waarna de man aan agenten werd overgedragen.

Einde berichten

bert top 055 - 548 60 58

---- --