Politie Haaglanden

Persberichten 16 februari

Haaglanden, 16-02-2007

Brand kinderdagverblijf lijkt brandstichting
Den Haag De brand die 14 februari in een kinderdagverblijf aan de Mient woedde, lijkt te zijn aangestoken. De politie heeft aanwijzingen in die richting en zoekt daarom getuigen die kunnen helpen bij het onderzoek. De brand ontstond tussen 23.30 en 23.45 uur en de brandweer was rond 00.15 uur de brand meester. De schade bedraagt rond de 400.000,- De politie onderzoekt momenteel de oorzaak van de brand, en komt graag in contact met mensen die kunnen helpen bij het onderzoek. U kunt bellen met 0900-8844. Maar u kunt uw informatie ook anoniem doorgeven via M: 0800-7000.

Verdwijntruc
Den Haag Personeel van een sportzaak in winkelcentrum Megastores zag donderdagmiddag omstreeks 15.30 uur een man die een grote verdwijntruc probeerde uit te voeren. De man liep met twee broeken een pashokje binnen om er met één broek weer uit te komen.Toen de bedrijfsleider de verdachte hierop aansprak en beveiligers hem wilden aanhouden, gaf hij een van de beveiligers een kaakslag. Uiteindelijk kon de man door beveiligers en medewerkers van Jongeren Toezicht Team tegen de grond worden gewerkt en worden overgedragen aan de politie. De verdachte, een 31-jarige Hagenaar, zit nog vast.

Hennepkwekerij in schuur
Den Haag In de schuur achter een woning aan de Jan ten Brinkstraat heeft de politie gisteren een hennepkwekerij ontdekt. De 166 planten en kweekapparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. In de kwekerij was sprake van energiediefstal. De bewoner van het huis waarbij de schuur hoort, wordt binnenkort aan het politiebureau ontboden voor verhoor.

De schrik van je leven
Den Haag Twee Utrechtse verwarmingsmonteurs kregen dinsdag de schrik van hun leven toen zij voor hun werk een woning aan de Middachtenweg bezochten. De mannen werden door een bewoner binnengelaten en zagen in de woonkamer twee pistolen op de eettafel liggen. Met een smoes verlieten zij onmiddellijk het huis en waarschuwden zij hun opdrachtgever, een woningcorporatie. Een medewerkster van de corporatie belde gisteren met de politie, die direct actie ondernam. De verwarmingsmonteurs werd gevraagd een verklaring af te leggen, waarna de politie de woning binnenviel. De twee op het adres ingeschreven bewoners bleken niet thuis en pistolen werden evenmin gevonden. Toen bijna alle agenten waren vertrokken, kwam één van de bewoners thuis en bleek dat de verwarmingsmonteurs niets aan hun ogen mankeerden: in een tasje dat de man bij zich droeg, zaten twee luchtdrukwapens, een alarmpistool en twee vlindermessen. Daarop werd de man, een 55-jarige Hagenaar, aangehouden.

Aangehouden op gestolen fiets
Den Haag - Surveillerende agenten spraken donderdag 15 februari in de Elandstraat een 33-jarige Haagse fietser aan omdat hij door rood fietste. Tijdens het gesprek controleerde een van de agenten de fiets van de Hagenaar. De fiets bleek als gestolen geregistreerd te staan. Hierop is de man aangehouden voor heling. De agenten hebben de rechtmatige eigenaar van de fiets laten weten dat de fiets opgehaald kan worden.

Aangehouden na inbraak in tabakshop
Den Haag Dankzij een oplettende getuige konden agenten vrijdagochtend 16 februari een inbreker aanhouden. De getuige meldde de politie dat er werd ingebroken in een tabakshop in de Boekhorststraat. De agenten zagen in de omgeving van de winkel een 28-jarige Haagse man lopen die voldeed aan het opgegeven signalement. Toen de agenten de Hagenaar wilden aanhouden, verzette hij zich hier hevig tegen en rende hij weg. Het lukte de verdachte echter niet om te ontsnappen, na een korte achtervolging hebben de agenten hem alsnog aangehouden.

Op heterdaad betrapt bij vernieling
Den Haag - Een agent in burger heeft vrijdagochtend 16 februari een 22-jarige Hagenaar aangehouden in het Helena van Doeverenplantsoen. De agent zag hoe de man enkele fietsen tegen de grond gooide en vervolgens een klinker van de straat raapte om die tegen de ruiten van een pand te gooien. Hierdoor braken de ruiten. Waarom de Hagenaar deze vernielingen gepleegde, is nog niet bekend. Hij zit vast voor nader verhoor.

Laagstaande zon
Den Haag Een 47-jarige Haagse vrouw botste donderdag 15 februari omstreeks 08.45 uur op de Utrechtsebaan tegen een andere auto toen zij van rijstrook wilde wisselen. Door de laagstaande zon had zij de auto niet gezien en botste ze tijdens het invoegen met de voorzijde van haar auto tegen de achterzijde van de andere auto. De bestuurster van de andere auto, een 36-jarige Haagse, is met nekklachten ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Scooter botst tegen auto
Den Haag Een 16-jarige Hagenaar botste donderdag 15 februari omstreeks

17.30 uur met zijn scooter tegen een auto toen hij de Stuyvesantstraat overstak. De jongen zag de auto te laat en ging met de scooter onderuit. De jongen is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De 23-jarige man die de auto bestuurde, kwam met de schrik vrij.

120 voertuigen te hard over de Groot Hertoginnelaan Den Haag Tijdens een radarcontrole heeft de politie donderdag 15 februari 2460 automobilisten gecontroleerd. 120 bestuurders reden te hard. Zij krijgen binnenkort een proces verbaal thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 92 km per uur binnen de bebouwde kom waar 50 km is toegestaan.

Vrouw voorkomt beroving
Leidschendam Een groepje jongeren probeerde 15 februari om 17.00 uur een 31-jarige Leidschendamse te beroven. Eén van de meisjes sprak in een kledingwinkel de Leidschendamse aan, maar zij merkte dat er tegelijkertijd in haar zakken werd gevoeld. Daarop verliet de vrouw direct de winkel en alarmeerde surveillerende politieagenten. Zij konden de meisjes (een 25-jarige Tilburgse en twee Rotterdamse van 15 en 16 jaar) en de jongens (een Tilburger en een Rotterdammer van 18 jaar) aanhouden. Alle verdachten zijn gehoord en de 16-jarige Rotterdamse bekende dat zij probeerde de mobiele telefoon van de Leidschendamse te stelen. Zij kreeg een proces-verbaal.

12 bekeuringen bij verkeerscontrole
Wassenaar De politie hield 15 februari tussen 08.00 en 09.00 uur op de kruising van de Rozenweg met de Rijksstraatweg een verkeerscontrole. Van vijf automobilisten noteerden zij het kenteken, aangezien zij door rood licht reden. Zij krijgen een bekeuring thuisgestuurd. Twee fietsers kregen voor dezelfde overtreding een bekeuring. Drie bestuurders volgden niet de richting van hun voorsorteervak en twee bestuurders hadden niet voldoende zicht door te veel aan condens op hun ruiten. Eén bromfietser had geen bromfietscertificaat.

Winkelmedewerkster verduistert krasloten
Rijswijk Een 19-jarige winkelmedewerkster uit Schiedam werd donderdag 15 februari om 20.00 uur aangehouden in een winkel aan de Prins Willem Alexander Promenade (In de Bogaard). De vrouw verduisterde enkele krasloten. In verband met het onderzoek zit de verdachte nog vast voor nader verhoor.

Met dubbel rijbewijs
Naaldwijk Een 48-jarige automobilist uit Hellevoetssluis overhandigde aan controlerende politieagenten op de Bosweg donderdag 15 februari om 21.30 uur twee rijbewijzen. De man verklaarde dat hij zijn 1e rijbewijs kwijt was geraakt en maar een nieuwe had aangevraagd. Ne enige tijd dook zijn oude rijbewijs op. Uit voorzorg namen de agenten een van de twee rijbewijzen in.

Rijden onder invloed
s-Gravenzande Een 32-jarige Rotterdammer werd vrijdag 16 februari om 00.20 uur aangehouden. De man reed over de Naaldwijkseweg en werd gecontroleerd op alcoholgebruik. Hij blies aan het bureau 320 ugl en kreeg een proces-verbaal. Een 24-jarige Rotterdammer liep ook tegen de lamp. Hij werd korte tijd later op de Galgeweg in Naaldwijk aangehouden en blies als beginnend bestuurder 225 ugl. Saillant detail was dat de man reed in de auto van de 32-jarige Rotterdammer en in eerste instantie passagier was op het moment dat zijn vriend werd aangehouden.

Politie zoekt getuigen kluiskraak
Monster Politie Haaglanden zoekt getuigen van een kluiskraak aan de Vijverweg. Vanmorgen 16 februari om 02.50 uur werd ingebroken in een supermarkt aan die weg. Politieagenten die een onderzoek instelden constateerden dat de kluis was opengebroken. De dader(s) zijn het pand binnen gekomen door aan de achterzijde een ruit te verbreken. Heeft u informatie die de politie helpt bij het oplossen van deze inbraak? Belt u dan met de politie in het Westland via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Gordelcontrole s-Gravenzande
s-Gravenzande Bij een gordelcontrole van het Regionaal Handhavingsteam Verkeersvoorschriften (RHTV) op donderdag 15 februari tussen 13.30 en 16.30 uur in de Oudelandstraat werden 215 automobilisten gecontroleerd. 28 daarvan kregen een proces-verbaal omdat zij geen autogordel droegen.

Overvaller aangehouden
Delft Na een uitgebreid onderzoek konden politieagenten van Bureau Delft donderdag 15 februari om 17.00 uur een 36-jarige man uit Delft aanhouden op verdenking van een overval. Politiepersoneel kreeg een melding dat een modezaak aan de Hippolytusbuurt was overvallen. De overvaller bedreigde daarbij twee aanwezige medewerkers (54 en 44 jaar oud) met een mes. De man legde tevens een briefje op de toonbak met daarop de tekst; Dit is een overval. Bij een van de medewerkers zette de man een mes op de keel om zo het personeel te dwingen tot afgifte van geld. Nadat hieraan was voldaan vertrok de man in onbekende richting. Er werd direct groot alarm geslagen en al het beschikbare politiepersoneel zette een groot gedeelte van de omgeving af op zoek naar de verdachte. Op de Kruisstraat zagen politieagenten een man lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De man maakte een verdachte indruk en was enorm bezweet. Hij werd direct aangehouden. In zijn fouillering trof de politie het zojuist buit gemaakte geld aan. De verdachte bekende later in verhoor de overval. Hij wordt maandag 19 februari voorgeleidt aan de rechter-commissaris.

Verdachten winkeldiefstal aangehouden
Delft Een oplettende beveiliger zag donderdag 15 februari om 16.50 uur dat twee mannen een paar handschoenen wegnamen van een winkel aan de Gasthuislaan. Hij achtervolgde de beide mannen en waarschuwde de politie. In de Paradijspoort kon de politie beide mannen aanhouden. De handschoenen hadden zij inmiddels aangetrokken.

Man loopt over auto
Delft Een getuige zag vrijdagochtend 16 februari om 01.15 uur een man over een geparkeerd staande personenauto op de Muyskenslaan lopen. Hij waarschuwde direct de politie die de man (18-jarige Delftenaar) op basis van het opgegeven signalement kon aanhouden. Hij kreeg een proces-verbaal en moet de eventuele schade vergoeden.

Inbrekers kapperszaak aangehouden
Delft Een 37-jarige Delftenaar werd vrijdag 16 februari om 03.00 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een kapperszaak aan de Vrijheidslaan. Een getuige zag de man inbreken en belde de politie. Na een onderzoek konden zij de man op de Buitenhofdreef aanhouden. De politie onderzoekt zijn betrokkenheid.

Uitgebreide verkeerscontroles Zoetermeer
Zoetermeer - De politie voerde 15 februari op verschillende locaties verkeerscontroles uit. Aan de Du Meelaan kregen acht bestuurders tussen 13.00 uur en 16.00 uur een bon voor het niet dragen van een gordel en negen automobilisten konden geen rijbewijs tonen. Bij twee autos was de kentekenplaat niet leesbaar. Drie bekeuringen gingen naar bestuurders die of hun verlichting niet in orde hadden, een defecte uitlaat hadden, of hun accu ondeugdelijk hadden bevestigd. Bij de snelheidscontrole op dezelfde locatie, waar 50 km/uur de limiet is, reden 16 automobilisten tussen vijftig en zestig km/uur. Negen autos hadden een snelheid tussen zestig en zeventig km/uur en drie hardrijders reden tussen de zeventig en tachtig km/uur. Eén bestuurder die te hard reed is een buitenlander, dus moest zijn boete van 34 direct betalen. Hij betaalde 35 contant. De teveelbetaalde euro gaat naar het Wilhelmina Kankerfonds.

Bij een snelheidscontrole aan de Australieweg passeerden 1.289 voertuigen tussen 10.00 uur en 12.30 uur de radar. Honderd automobilisten kregen een boeten wegens snelheidsovertredingen. De hoogst gemeten snelheid lag op 110 km/uur, waar 70 km/uur is toegestaan.

Politieagenten die tussen 09.00 en 11.30 uur aan de Engelandlaan een verkeerscontrole hielden, bekeurden 14 bestuurders die zonder gordel reden. Eén bestuurder reed zonder rijbewijs, één auto had een defect achterlicht, en één bestuurder toonde zijn rijbewijs in eerste instantie niet. Drie automobilisten reden tussen vijftig en zestig km/uur en twee bestuurders kregen een bon omdat zij tussen de zestig en zeventig km/uur reden.

Fietser gewond
Zoetermeer een 70-jarige man uit Zoetermeer kwam ten val na een botsing met een auto op de Dr. J.W. Paltelaan. De Zoetermeerder reed daar op het fietspad, en sloeg onverwacht linksaf. Hij kwam hierbij in botsing met een auto. De ambulance vervoerde de man met rugklachten naar het ziekenhuis.