Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 16-02-2007

Motorrijder gewond bij aanrijding
RODEN Woensdagmiddag raakte een motorrijder (leeftijd onbekend) uit Groningen gewond bij een aanrijding op de kruising Ceintuurbaan Zuid met de Daan Hoeksemastraat. De man reed tegen een op de rijbaan kerende auto die bestuurd werd door een 38-jarige man uit Hellum. De motorrijder kwam ten val en werd met enkel- en beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. (07-113813)

Winkeldief aangehouden
EMMEN Woensdagmorgen heeft de politie een 47-jarige vrouw uit Emmen aangehouden terzake winkeldiefstal. Ze nam voor 24 aan goederen mee zonder te betalen bij een supermarkt aan de Statenweg. Na overleg met het OM kreeg de vrouw een dagvaarding. (07-113625)

Politie lost meerdere fietsendiefstallen op
EMMEN - De politie heeft met de aanhouding van een 14-jarige jongen uit Emmen in totaal 13 fietsendiefstallen opgelost. Via deze verdachte kwam de politie drie andere fietsendieven op het spoor. Daarnaast zijn twee mensen aangehouden op verdenking van heling. De mogelijke helers ontkennen elke betrokkenheid. De verdachten zijn jongens uit Emmen van 15 (2x), 16 (1x) en 17 (2x) jaar oud. De 14-jarige hoofdverdachte zit nog vast.

Tien fietsendiefstallen vonden plaats bij het winkelcentrum Emmerhout. De andere diefstallen bij het Scheperziekenhuis aan de Boerkmarkeweg, een scholengemeenschap aan de Oosterstraat en in de woonwijk Emmerschans. Op dit moment is slechts één fiets terug bij de rechtmatige eigenaar. Tijdens het onderzoek werden tevens drie inbraken opgehelderd bij drie winkels in het winkelcentrum van Emmerhout. Bovendien heeft één van de verdachten bekend dat hij tijdens de jaarwisseling een ruit van een kapsalon heeft vernield. De totale schade wordt geschat op ongeveer 10.000,-.

Verdachte vuurwerkbom in vrijheid gesteld
RODEN Een op woensdag aangehouden 22-jarige inwoner van Roden, die er van verdacht middels vuurwerk het politiebureau in Roden te hebben vernield, is donderdagmiddag in vrijheid gesteld. De man ontkende iets met de zaak te maken te hebben. De man blijft verdachte in deze zaak en de politie gaat verder met het onderzoek. (06-208453)

Man onder invloed met auto te water
BEILEN Woensdagavond reed een 21-jarige Beilenaar met zijn auto de Beilervaart in. De man verklaarde dat hij uit moest wijken voor een tegenligger die op zijn weghelft reed waarna hij de vaart in reed. Na opgedroogd te zijn bleek dat de man alcohol, 540 ug/l, genuttigd had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de verdachte werd een dagvaarding uitgereikt. (07-113861)

Politie houdt alcomobilist aan
HOOGEVEEN Een 25-jarige Hoogevener werd in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden terzake het rijden onder invloed. De man riep de hulp van de politie in omdat hij vertelde klappen te hebben opgelopen in een café aan de Hoofdstraat. De man werd met zijn auto aangetroffen op het Haagje. Na onderzoek bleek de man uit het café te zijn gezet nadat er ruzie was ontstaan waarna hij in zijn auto was vertrokken. Onderweg reed de man op de Hoofdstraat een metalen afscheidingspaaltje omver waarna hij door reed. De man was onder invloed van alcohol en blies 690 ug.l. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg een dagvaarding. (07-113904)

Diefstal autos bij garage
RODEN Bij een garagebedrijf aan de 2e Energieweg werd in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken. Door een ruit van een roldeur te vernielen kwamen de daders in het bedrijf en namen geld en autosleutels weg. Van het terrein werden vermoedelijk (juiste aantal nog niet bekend) twee autos weggenomen. Ook het hekwerk van de afgesloten omheining werd vernield. Onderzoek door de politie volgt. (07-113911)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280