Politie Flevoland

Rijden onder invloed

Flevoland, 16-02-2007 o De politie heeft op de Peggy Ashcroftstraat in Almere donderdagavond een 28-jarige automobilist uit Almere staandegehouden. Na een blaastest is de man aangehouden en meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage van 0,9 uit en de man heeft een proces-verbaal gekregen.

Later die nacht heeft de politie in Urk een 20-jarige man uit Urk aangehouden op het Westgat na een blaastest. Deze bestuurder had een promillage van 0,8 en heeft een proces-verbaal gekregen.

In Lelystad zijn gisteren ook nog twee bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Een 30-jarige man uit Amsterdam werd op de Kustendreef aangehouden met een promillage van 1,1. Tevens bleek het rijbewijs van de man ongeldig te zijn verklaard en hij was beginnend bestuurder. Hiervoor heeft hij proces-verbaal ontvangen.

Op de Kempenaar is een 42-jarige man uit Lelystad aangehouden en meegenomen naar het bureau. Omdat de pogingen tot ademanalyse hier mislukten is besloten om een bloedproef uit te laten voeren door een GGD-arts. De man had vermoedelijk een alcoholpromillage van 1,6 of hoger in zijn bloed. Dit zal de bloedproef uitwijzen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, hij heeft een proces-verbaal gekregen en een rijverbod voor 20 uur.