SGP


15 - 02 - 07 | Guido-conferentie 'Alles in goede orde'

Ter gelegenheid van de publicatie van het commentaar De ruimte geordend organiseert de Guido de Brès-Stichting, het wetenschappelijk instituut van de SGP, in samenwerking met de SGP-fractie in de Provinciale Staten van Gelderland, D.v. op donderdagavond 1 maart 2007 een Guido-conferentie over het thema:

âALLES IN GOEDE ORDEâ

Aanleiding
De Guido de Brès-Stichting publiceert een commentaar over de Nota Ruimte. Volgens de Nota Ruimte wil de regering minder gedetailleerd voorschrijven wat provincies en gemeenten mogen en kunnen doen met de ruimte. In de publicatie De ruimte geordend behandelt het studiecentrum van de SGP de vraag hoe lokale en regionale overheden en maatschappelijk middenveld invulling zullen geven aan de grotere vrijheid en hun nieuwe verantwoordelijkheid voor het ruimtelijke beleid. Hoe krijgt het motto van het kabinet âdecentraal wat kan, centraal wat moetâ echt handen en voeten? Over deze vragen zullen zullen politici en deskundigen tijdens de conferentie met elkaar in debat gaan.

Sprekers

* Mr G. Holdijk - lid van de Provinciale Staten van Gelderland Goed geordende ruimte vanuit provinciaal perspectief
* Dr. M.W. van Buuren - lid steunfractie SGP Capelle aan den IJssel, docent Bestuurskunde EUR
Goed geordende ruimte vanuit gemeentelijk perspectief
* Ing. N. Zondag - SGP-lijsttrekker in de Provincie Gelderland Korte toespraak voor de Statenverkiezingen van 7 maart 2007

Forumdiscussie
Na de pauze vindt een forumdiscussie plaats. Naast de inleiders M.W. van Buuren en G. Holdijk nemen in het forum zitting:
* Dr. G. van der Hoek, auteur commentaar De ruimte geordend
* Dhr. H.A. Lambooij, wethouder Ruimtelijke ordening, gemeente Nijkerk

Het publiek krijgt ruim gelegenheid om vragen te stellen. Het debat wordt geleid door drs. J.A. Schippers, directeur van de Guido de Brès-Stichting.

Plaats
Hervormd verenigingsgebouw âDe Schakelâ, Oranjelaan 10 te Nijkerk.

Tijd
Van 19.45 tot circa 22.00 uur. U bent welkom vanaf 19.30 uur voor een kopje koffie. Na afloop is er gelegenheid tot informele gedachtewisseling onder het genot van een drankje.

Aanmelding
Deelname aan deze Guido-conferentie is gratis. In verband met de organisatie is aanmelding D.v. vóór dinsdag 27 februari 10.00 uur nodig. Mail naar studiecentrum@sgp.nl om u aan te melden of bel naar 0182-696911.

Elke bezoeker van de conferentie krijgt tijdens de pauze het commentaar De ruimte geordend. Een reflectie op de Nota Ruimte gratis uitgereikt. Het is geschreven door dr. G. van der Hoek te Wageningen, vaste vrijwilliger van het SGP-studiecentrum. Bij de totstandkoming van deze studie heeft een klankbordgroep van deskundigen de auteur geadviseerd, bestaande uit: drs. J.W. van Berkum, H. van Dieren, mr. D.J.H. van Dijk, ir. M. Houtman, A. Prins RA, M.A. Ros BNA en ir. C. Verdouw.
Guido-conferentie 'Alles in goede orde'