Gemeente Hengelo

Straten afgesloten tijdens carnavalsoptochten

De wagens voor de verlichte optocht van vrijdagavond 16 februari stellen zich om 18.00 uur op op het Marktplein, de optocht begint om 18.30 uur. Vanaf het Marktplein gaan zij linksaf de Brinkstraat op, vervolgens rechtsaf de Marskant op, aan het eind rechtsaf de Deldenerstraat op, daarna rechtsaf de Langestraat in en rechtdoor naar het Burgemeester Jansenplein, daarna rechtsaf de Brinkstraat op en dan weer richting het Marktplein waar tevens het eindpunt van de verlichte optocht is.

Optocht zaterdag

Op zaterdagmiddag 17 februari stellen de reclamekaravaan en de carnavalswagens zich op aan de Bankastraat en volgen vanaf 14.30 uur de Bankastraat linksaf de Deldenerstraat op, rechtsaf de Langestraat in naar het Burgemeester Jansenplein. Bij Stravinsky linksaf de Wemenstraat in, rechtsaf de Wetstraat in, overgaand in de Drienerstraat, rechtsaf de Wolter ten Catestraat in, rechtsaf de Enschedesestraat op en vervolgens linksaf Beursstraat in, rechtsaf het Stationsplein, de Spoorstraat, de Marskant, rechtsaf Brinkstraat richting Stadhuis, waar het Burgemeester Jansenplein eindpunt is.

Busroutes

Op beide dagen worden busroutes gehinderd daarom regelt de gemeente Hengelo de eventuele omlegging van de busroutes met Connexxion te Enschede.