TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 13-02-2007

Televisie
IVO'S NIEUWE THEATERSHOW
Uitzending vrijdag 16 februari
Nederland 1 - 22.00 uur

DE NIEUWE THEATERSHOW OP TV

Na een toernee van vier maanden van Ivo Niehe en zijn crew in de grote schouwburgen in Nederland en Vlaanderen zendt de TROS vrijdag 16 februari het eerste deel uit van de registratie van IVO'S NIEUWE THEATERSHOW.

De opnames vonden begin deze maand plaats in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam dat twee avonden volledig uitverkocht was. Ivo: "Dat is de grootste verrassing geweest tijdens de hele toer. De belangstelling was overweldigend, terwijl zo ongeveer elke bezoeker na afloop zei: "Ik had geen idee wat me te wachten stond...!”

In de uitzending wordt Ivo muzikaal bijgestaan door zijn band bestaande uit zes vrouwelijke topmusici. Er is een selectie te zien van beeldmateriaal uit de TROS TV Show. De conferences (vooral over zijn stokpaardje: de talen) zijn vaak hilarisch. Ivo neemt stelling ("Dat de vrouw oprukt in de internationale politiek is goed voor de wereldvrede") en de voorstelling kent ook veel emotionele momenten. Bijvoorbeeld in het blok over Alzheimer en dementie. Rode draad van de voorstelling is de steeds sterkere wens om zo lang mogelijk te leven zonder echt oud te worden. De uiteindelijke boodschap: "Laten we niet streven naar zoiets onzinnigs als de perfecte ik, er is een veel beter alternatief...”

Ivo: "Het is begonnen als een droom die uitkwam, maar inmiddels is het naast mijn televisiewerk een serieuze tweede carrière geworden. Vanaf oktober 2007 gaan we weer maandenlang op pad met een geheel nieuw programma. Die staande ovatie in Carré... Ik zal die nooit meer van mijn netvlies krijgen!’