Gemeente Geertruidenberg


16 Februari officiële opening carnaval

Opening carnaval, volwassenen in polonaise..JPG Op vrijdag 16 februari breekt het carnaval weer los! Dan vindt de officiële opening voor de jeugd plaats om 10.45 uur en 's avonds om 19.30 uur voor de volwassenen in het gemeentehuis.

Diverse acts

De jeugdprinsen van het Faantelaand (Prins Bram dun Irste) en Den Haaykaant (Prins Ali dun Irste) en hun gevolg geven 's morgens acte de presence. Helaas is Potteschijterslaand dit jaar niet aanwezig; volgend jaar hopen we ze weer te mogen begroeten. Er zijn voor de ochtend diverse acts te bewonderen. Ook komt de winnares van het jeugdsauwelen Anne Segers als Surinaamse tante Es een spetterende voorstelling geven. De presentatie is in handen van wethouder Antoon van den Enden en Yvonne Hekker.

Creaties van Rien Bekkers

`s Avonds is de opening voor genodigden. De presentatie in handen van Pètry Gamers. Het is ieder jaar weer een genot hoe Pètry op voortreffelijke wijze de boel aan elkaar praat. Ook dit jaar hebben wij Rien Bekkers, die inmiddels landelijke bekendheid geniet, weten te strikken om één van zijn creaties te laten horen en zien. Burgemeester Meijer zal de opening verrichten en de drie prinsen, Prins Widoarus van het Potteschijterslaand, Prinses Ladylida van Den Haaykaant en Prins Wout dun Irste van het Faantelaand met gevolg welkom heten. De winnende liedjes van de drie kernen komen ook aan bod. Natuurlijk komt Anne Segers er als Surinaamse tante Es ook 's avonds nog even bij. Tot slot reikt wethouder Antoon van den Enden de gemeentelijke medailles uit aan de personen die zich het afgelopen jaar voor het carnaval verdienstelijk gemaakt hebben.