Wilders hoeft zijn haardos echt niet eerst voor de helft te scheren


Nederlandse Moslim Raad nodigt Wilders uit voor dialoog

UTRECHT, 20070215 -- De Nederlandse Moslim Raad vindt het volledig onacceptabel en kwetsend dat Geert Wilders pas moslims als gelijkwaardige Nederlanders wil beschouwen wanneer Nederlandse Moslims bereid zijn om de helft van de Koran te verscheuren. Stelselmatig uit de heer Wilders zich in de media op dergelijke denigrerende wijze over moslims.

De NMR is van mening dat dhr. Wilders doelbewust provoceert, kwetst en niet oprecht bezig is oplossingen te zoeken voor de situatie in Nederland. Waar kamerlid Wilders wel mee bezig is om zijn haat en trauma's die hij deels heeft opgelopen toen hij als jongeling in Israel woonde te projecteren naar Nederland. Deze getraumatiseerde tunnelvisie zorgt ervoor dat er geen ruimte is voor nuancering en alleen maar zwart-wit kretologie overblijft van een geïsoleerde en angstige man.

Nederland kent een lange traditie waarin kerken, synagogen en moskeeën elkaar weten te vinden in de dialoog en in de samenwerking. De chaos en angst theorieën uit het buitenland, die dhr. Wilders in Nederland probeert tot leven te blazen doen geen recht aan de wijze waarop wij als volledige ingeburgerde Nederlandse moslims met onze niet moslimse medelanders wensen om te gaan.

De Nederlandse Moslim Omroep welke een werkstichting is van de Nederlandse Moslim Raad geeft dhr. Wilders langs deze weg dan ook de gelegenheid om ook op tv in dialoog te gaan met moslim- joodse- en christelijke prominenten om zodoende moslims, joden en christenen te overtuigen dat zij maar de helft van hun heilige boeken dienen te verscheuren omdat er passages in staan die misschien tot geweld zouden kunnen oproepen.

Wij accepteren de heer Wilders als een gelijkwaardige Nederlander en stellen geen voorwaarden vooraf dat hij eerst zijn haardos voor de helft zou moeten afscheren, alvorens wij met hem in dialoog willen gaan. Wij verwachten dan ook dat dhr. Wilders geen voorwaarden stelt voor de dialoog en overleg met moslims en andere religieuzen in Nederland.

De NMR nodigt Wilders uit voor een dialoog, want er is moed en oprechtheid vereist, om een dialoog aan te gaan MET moslims in plaats van zijn huidige éénzijdige monologen OVER moslims.