Time : 09:48:18
Date : 15 February 2007
Sender Name: Conway The Convenience Company België NV

Shell en Lekkerland sluiten de grootste overeenkomst in hun geschiedenis

Lekkerland wordt partner van Shell in tien Europese landen

Met een nieuwe overeenkomst bepalen Lekkerland GmbH & Co. KG en Royal Dutch Shell plc. de randvoorwaarden voor een Europese samenwerking. Het gaat hierbij om de bevoorrading van de ca. 2.500 shops in benzinestations van de oliemaat-schappij in tien Europese landen. Het omzetvolume van de overeenkomst bedraagt meer dan zes miljard euro voor een looptijd van vijf jaar. "Naar omzet gemeten is dit de grootste overeenkomst die Lekkerland ooit gesloten heeft", aldus Chris-tian Berner, CEO Lekkerland. "Wij zullen de shops van de Shell-benzinestations in heel Europa met dezelfde kwaliteits-normen bedienen, en bevestigen met deze overeenkomst onze competentie als Europese convenience company."

Bruce Rosengarten, vice-president van Shell Retail Marketing, verklaart: "Voor Shell is deze overeenkomst erg belangrijk, omdat ze de complexiteit van de benzinestationshops reduceert en onze leveringsketen optimaliseert. Op die manier hebben we de handen vrij om onze klantgerichtheid te verbeteren. Wij willen dat de Shell-benzinestations zich van de concurrentie onder-scheiden."

De overeenkomst omvat de levering van levensmiddelen, rookwaren en non-foodartikelen en gedeeltelijk ook van verse en diepgevroren levensmiddelen. De overeenkomst geldt voor Duitsland, Nederland, België, Zwitserland, Oostenrijk, Luxem-burg, Tsjechië, Hongarije, Polen en Slowakije. In de meeste landen bestaat al jarenlang een zakelijke relatie tussen beide bedrijven. In Hongarije en Slowakije werd de samenwerking voor het eerst in het kader van een leveringsovereenkomst ge-start. Op basis van de nu gesloten overeenkomst treden de afzonderlijke nationale vennootschappen met elkaar in gesprek over de concrete uitvoering per land. De bevoorrading startte op 1 januari 2007.

Profiel Royal Dutch Shell plc.
Shell is a global group of energy and petrochemical companies, operating in more than 140 countries and employing more 112,000 people.
Shell operates the world's largest single-brand retail network with over 40,000 service stations in over 90 countries, serving 20 million customers on a daily basis.
For further information visit

Over Lekkerland
Lekkerland levert in twaalf Europese landen aan bijna 130.700 benzinestations, kiosken, tabakwinkels, drankzaken, warenhuizen, levensmiddelenbedrijven, fastfood-ketens, bakkerijen, kantines en convenience-stores met een omvangrijk assortiment, dat bestaat uit tabaksartikelen en snoepgoed, dranken, snacks, fast food, verse producten, non-foodartikelen en producten voor de telecommunicatie. Met ca. 7.400 medewerkers behaalde Lekkerland in 2005 een omzet van 9,3 miljard Euro.

Lekkerland GmbH & Co. KG
Europaallee 57
50226 Frechen
Tel: +49 2234 1821 291
Fax: +49 2234 1821 445
www.lekkerland.com
Medienkontakt
Inga Koenen
Head of Corporate Communications
Mail: inga.koenen@lekkerland.com

Contact België
Patrick Van Vlierberghe
Country Manager
T 03 710 03 15
F 03 710 03 99
Mail : patrick.vanvlierberghe@conway.be

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR