Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 februari 2007

Man verzet zich bij aanhouding

Almelo

Op 14 februari heeft de politie omstreeks 20.00 uur op de Wierdensestraat in Almelo een 22-jarige man uit diezelfde plaats aangehouden wegens niet voldoen aan een vordering om zijn identiteitsbewijs te laten zien. Agenten surveilleerden op de Wierdensestraat toen ze ter hoogte van de spoorwegtunnel een man zagen die zich verdacht ophield. Toen de agenten de man meerdere malen verzochten zich te identificeren werd hij verbaal agressief en wilde hij rechtsomkeert maken. Ondanks dat de man zich hevig verzette kon de politie hem aanhouden en bracht hem over naar het bureau. Daar is hij overgedragen aan de Marechaussee aangezien de man militair is. (07-020802)

Mannen raken slaags met elkaar

Almelo

Aan de Paulus Potterstraat in Almelo zijn op woensdag 14 februari omstreeks 08.00 uur twee mannen met elkaar slaags geraakt. Een 42-jarige man uit Almelo zag dat een 75-jarige plaatsgenoot iets aan het dochtertje van de 42-jarige wilde geven. Dit wilde hij voorkomen en hierdoor ontstond er een worsteling tussen de twee. De 75-jarige liep hierbij klappen op. De politie heeft de 42-jarige man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor kon hij met een dagvaarding het bureau weer verlaten. (07-020445)

Agressieve man loopt met hamer op straat

Enschede

De politie werd op donderdag 15 februari even na middernacht gestuurd naar de Haaksbergerstraat in Enschede alwaar een agressieve man op straat met een hamer liep te zwaaien en overal tegenaan sloeg. De politie die ter plaatse kwam trof ter hoogte van de Blekerstraat een 22-jarige man uit Enschede aan die met ferme pas over straat liep en daarbij een hamer in de hand hield. De agenten konden de man tot kalmte bedaren en hem vervolgens aanhouden en over brengen naar het bureau. Daar is de man ingesloten en de hamer is in beslag genomen.Het is onbekend waarom de man zich zodanig gedroeg. De politie heeft nog geen schade kunnen constateren. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-020840)

Stenengooiers aangehouden

Enschede

De politie kreeg op donderdag 15 februari omstreeks 03.30 uur een melding dat er bij een woning aan de Amelinkhorst in Enschede zojuist stenen naar binnen waren gegooid. De bewoners hadden gezien dat twee mannen de ruiten van hun woning had ingegooid. Het bleek te gaan om een 33- en een 34- jarige man uit Enschede. Een van de mannen bleek in diezelfde straat te wonen. De politie trof de beide mannen in een woning aan de Amelinkhorst aan. De beiden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De gedupeerde doet aangifte van de schade. De reden van de vernieling is onbekend. (07-020856)

Aanrijding met letsel, 3 auto's betrokken

Hengelo

Op woensdag 14 februari kreeg de politie omstreeks 15.00 uur een melding van een aanrijding op de Rondweg tussen Hengelo en Borne. Daar waren drie auto's met elkaar in botsing gekomen die vanuit Borne naar Hengelo reden. Een 43-jarige man uit Overdinkel stond stil voor een stoplicht en wilde optrekken, nadat het licht op groen sprong. Een 32-jarige man uit Deurningen die achter de 43-jarige reed zag dat het voertuig voor hem stil stond voor groen licht en moest krachtig afremmen tot vlak voor de auto. Een achter deze man rijdende 48-jarige man uit Hengelo moest hierdoor ook remmen maar gleed met zijn voertuig uit en botste hierdoor tegen de tweede auto. Deze botste hierdoor weer tegen het eerste voertuig. Een 47-jarige inzittende raakte hierbij gewond. Hij moest met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd worden. (07-020686)

Twee voertuigen belanden in de sloot

Borne

Op de A35 zijn op donderdag 15 februari omstreeks 08.30 uur twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Een 55-jarige Enschedese reed met haar voertuig op de snelweg in de richting van Almelo. Ze wilde de A1 oprijden toen zij door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt raakte en kwam vervolgens in botsing met een personenauto van een 28-jarige bestuurster uit Enschede. Beide voertuigen kwamen hierdoor aan de rechterzijde in de sloot terecht. De 55-jarige is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Van beide auto's heeft de politie de kentekenbewijzen ingevorderd en de auto's af laten slepen. (07-020907)

Politie zoekt getuige van aanrijding

Almelo

Op woensdag 14 februari meldde zich een 33-jarige Almelose bij de politie in verband met een doorrijding na aanrijding. De 33-jarige had op dinsdag 13 februari tussen 08.00 en 17.45 uur haar auto geparkeerd op de parkeerplaats van het Twenteborgziekenhuis aan de Zilvermeeuw in Almelo. Bij terugkomst zag zij dat haar auto behoorlijke schade had aan de bumper. Navraag bij de receptie leverde een briefje met kenteken op van een anonieme getuige. De politie stelde een onderzoek in naar de tenaamgestelde, maar deze ontkende een aanrijding te hebben gehad. De politie vraagt de getuige die het kenteken heeft genoteerd, zich te melden. Eventuele andere getuigen van de aanrijding kunnen zich uiteraard ook melden via telefoonnummer 0900-8844. (07-020678)

Automobilisten onder invloed

Rossum

Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee reden op woensdag 14 februari omstreeks 18.45 uur over de Rondweg in Rossum. Voor hen reed een auto, die nogal slingerde en tijdens het nemen van de rotonde vlogen de vonken van de wagen af. Ze wilden de automobilist controleren en hem laten stoppen. De automobilist negeerde echter het stopteken en de blauwe zwaailichten, maar het lukte hen toch de auto aan der kant te krijgen. De oorzaak van de vonken was een lekke band welke tot op de velg kapot was gereden. De automobilist verklaarde tegen een stoeprand te zijn gereden en daarbij een lekke band had gekregen. De gealarmeerde politie was inmiddels ook ter plaatse. Zij constateerden bij de automobilist alcoholgebruik en hielden de automobilist, een 45-jarige man uit Rossum, aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,37 promille. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (07-020788)

Enschede

Omstreeks 23.05 uur die woensdag werd in Enschede op de Boulevard 1945 eveneens een automobiliste gecontroleerd, nadat deze recht op de politieauto kwam ingereden. De agenten konden de auto ternauwernood ontwijken. Zij volgden de auto en wilden deze laten stoppen. De automobiliste raakte meerdere keren de stoepranden en maakte rare manoeuvres met de auto. Nadat ze eindelijk tot stilstand kwam, haalden de agenten snel de sleutels uit het contact van haar auto, om te beletten dat ze weer verder zou rijden. Bij de automobiliste, een 46-jarige Enschedese, werd alcoholgebruik geconstateerd, waarop ze werd aangehouden. De ademtest gaf een uitslag van 1,67 promille. De 46-jarige bleek tevens een beginnend bestuurder. Haar rijbewijs werd ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op. (07-020836)

Enschede

Op donderdag 15 februari om 04.25 uur controleerden agenten een automobilist op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Ook bij deze automobilist, een 38-jarige Enschedeër, werd alcoholgebruik geconstateerd. De politie hield de verdachte aan. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 1,75 promille. Van hem werd eveneens het rijbewijs ingenomen en proces-verbaal opgemaakt. (07-020857)

Kopstaartaanrijding

Enschede

Een 49-jarige Enschedeër reed op woensdag 14 februari omstreeks 11.15 uur in zijn personenauto over de Afinkstraat in de richting van de kruising met de Westerval in Enschede. De automobilist merkte te laat dat het verkeer voor hem afremde, waardoor hij in aanrijding kwam met de voor hem rijdende auto. De bestuurder van deze auto, een 24-jarige man uit Assen, kreeg zo'n klap hierdoor, dat hij uit voorzorg door de brandweer uit zijn auto werd gehaald. De 24-jarige is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en kon na behandeling weer naar huis. (07-020566)

Fietser gewond bij aanrijding

Enschede

Op woensdag 14 februari vond omstreeks 18.50 uur een aanrijding plaats op de kruising Deurningerstraat/Lyceumlaan in Enschede. Een 44-jarige Enschedeër stak met zijn fiets vanaf de Lyceumlaan genoemde kruising over. Hij stopte op het midden van de Deurningerstraat. Een hem vanuit de Lyceumlaan achter op komende auto, bestuurd door een 38-jarige Enschedeër, zag dit niet en reed de fietser aan. De fietser werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en daar opgenomen. De politie constateerde alcoholgebruik bij de fietser en nam een bloedproef van hem af. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-020893)

Verkeerscontroles

Enschede

De politie hield op woensdag 14 februari op meerdere locaties in Enschede toezicht op de verkeersveiligheid. In totaal werden tussen 18.00 en 21.00 uur 61 bekeuringen uitgeschreven aan fietsers, omdat zij geen of onjuiste verlichting hadden. 1 automobilist wegens het voeren van mistlichten en 1 automobilist wegens een ongeldig rijbewijs. Rijbewijs B in plaats van BE. (07-020822)

Nancy Hanterink : 053-4555588


---- --