Gemeente Hulst


Persbericht - 15.02.2007

Wie verdient er een schouderklop?

We leven in een maatschappij waar het geven van schouderklopjes niet zo vanzelfsprekend is.
Daarom werd in Hulst in 2000 de Pelgrimstas in het leven geroepen. De Pelgrimstas is een pluim voor diegenen die zich op een bijzondere wijze inzetten voor onze gemeenschap.

Hulst wil haar inwoners graag oproepen om, wanneer zij iemand kennen die absoluut eens een serieuze schouderklop verdient, dit door te geven aan de burgemeester.
Aanmeldingen kunnen schriftelijk aan burgemeester J.F. Mulder gestuurd worden, en wel op het adres:

Gemeente Hulst
Postbus 49
4560 AA Hulst

In de brief moet zo goed mogelijk verwoord worden op welke wijze de betreffende persoon zich voor de gemeenschap heeft ingezet.

De symboliek van de Pelgrimstas schuilt in de volgende gedachte: de betreffende persoon heeft een tas vol goede ideeën aangedragen of een tas vol goede daden verricht. Hierbij stond steeds de gemeente Hulst centraal en zijn in principe de gemeente en haar inwoners en/of bezoekers de begunstigden geweest. De Pelgrimstas wordt alleen aan inwoners van de gemeente Hulst uitgereikt en is vormgegeven in brons. Bovendien refereert deze vorm van waardering aan de beroemdste inwoner van onze gemeente : Reynaert de Vos. Hij ging immers op pad met zijn pelgrimstas.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Sander de Schepper
Tel : 0114-389137
Fax : 0114-314627
Email: ssc@gemeentehulst.nl