Zorg in de buurt

15-02-2007

De nieuwe deelwebsite Zorg in de Buurt van KiesBeter.nl is officieel van start gegaan. De keuzesite bevat landelijke contactgegevens van apothekers, diëtisten en eerstelijns psychologen. Inwoners van Zoetermeer vinden er ook uitgebreidere gegevens van de huisartsen in hun woonplaats, zoals: het zorgaanbod, mogelijkheden voor e-consult, aanwezigheid van bijvoorbeeld een praktijkverpleegkundige, bereikbaarheid met OV etcetera. De komende tijd komt er via Zorg in de Buurt informatie beschikbaar over alle huisartsen in Nederland en andere beroepsgroepen in de eerste lijn.

Bij het ontwikkelen van de nieuwe keuzesite Zorg in de Buurt werkt KiesBeter samen met de NPCF, Zorgbelang Nederland (regionale patiënten- en consumenten organisaties), onderzoeksorganisatie NIVEL en diverse beroepsorganisaties.

De NPCF, samenwerkingspartner van ANBO, ziet de nieuwe keuzesite als een eerste stap op weg naar duidelijkheid over het aanbod van zorg in de directe omgeving van mensen. Verdere uitbreiding van de keuzeondersteunende informatie blijft nodig. Het uiteindelijke doel is het bieden van een totaaloverzicht met duidelijke informatie over de hele eerstelijnszorg voor alle zorggebruikers.

KiesBeter is een website voor informatie over zorg en gezondheid die wordt ontwikkeld door het RIVM in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Diverse organisaties, waaronder de NPCF, zijn betrokken bij de ontwikkeling van de site.

Meer informatie: http://www.kiesbeter.nl/zorgindebuurt/