Gemeente Aalten


30-01-2007
Voorlichtingsbijeenkomst over de geplande herinrichting Aalten-Zuid Op donderdag 15 februari 2007 is er om 20.00 uur in de Pol te Aalten een voorlichtingsbijkomst over de geplande herinrichting Aalten-Zuid, het gebied tussen de spoorlijn, Plein-Zuid, Bodendijk, Keizersbeek en Europaweg.

Uitnodiging voorlichtingsavond.

Op donderdag 15 februari 2007 is er om 20.00 uur in de Pol te Aalten een voorlichtingsbijkomst over de geplande herinrichting Aalten-Zuid, het gebied tussen de spoorlijn, Plein-Zuid, Bodendijk, Keizersbeek en Europaweg.

Het programma voor de avond is als volgt:

20.00 uur opening
20.05 uur bestuurlijke toelichting door wethouder Rijks 20.15 uur ambtelijke toelichting
21.45 uur pauze
21.00 uur vraag- en antwoordronde
22.00 uur einde

Graag nodigen wij u uit voor deze bijeenkomst.

De tekeningen m.b.t. het inrichtingsvoorstel liggen vanaf woensdag 31 januari as. gedurende 6 weken ter inzage in het gemeentehuis te Aalten en locatie Raadhuisstraat te Dinxperlo. Toelichting op de tekeningen kan uitsluitend op de locatie in Dinxperlo worden gegeven, 's ochtends van 9.00 - 12.00 uur en 's middags op afspraak. Gedurende deze termijn kan een ieder mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk opmerkingen of aanvullingen maken op het plan.

Vrijstelling bestemmingsplan artikel 19, lid 2 WRO Bovengenoemd herinrichtingsplan Aalten-Zuid is deels strijdig met het geldend bestemmingsplan. Dit geldt voor de aan te leggen parkeervoorzieningen aan de Bodendijk ter plaatse van de woningen Bodendijk 112-116 (aan weerszijden van de weg) en de woningen Bodendijk 56-70 (aan de noordoostzijde van de weg). Het College van Burgemeester en Wethouders willen t.b.v. deze parkeervoorzieningen een vrijstellingsprocedure volgens artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) volgen. De aanvraag ligt met ingang van 24 januari 2007 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis. Gedurende deze termijn kan een ieder mondeling of (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen, als bedoeld in artikel 19a lid 4 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, indienen bij het College van Burgemeester en Wethouders. N.B. deze vrijstellingsprocedure wordt uitsluitend gevolgd voor deze genoemde parkeervoorzieningen!