Gemeente De Marne


Inwoners van Winsum en De Marne mogen gratis naar de film

Het platform Samen Duurzaam nodigt alle inwoners van Winsum en De Marne uit de film "An inconvenient truth" van Al Gore te bekijken.

Het Klimaatbeleid staat de laatste tijd volop in de belangstelling. De film "An inconvenient truth" (een ongemakkelijke waarheid) is een klimaatfilm, waarin Al Gore, voormalig vice-president van Amerika, de mythen en misvattingen over de opwarming van de aarde bloot legt. Deze film was het grote succes op het Sundance Filmfestival.

Het platform Samen Duurzaam wil ook graag dat deze film een succes wordt in de gemeenten De Marne en Winsum en nodigt daarom alle inwoners uit, om deze aangrijpende film te komen bekijken.

Onlangs hebben regeringsleiders uit de hele wereld de conclusie van de klimaatwetenschappers onderschreven dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde. Dit inzicht kan grote politieke gevolgen hebben. Ook Amerika, dat altijd sceptisch stond tegenover de rol van de mens hierin, heeft allerlei maatregelen aangekondigd, zoals het terugdringen van het brandstofverbruik.

Ook de gemeenten Winsum en De Marne willen door verschillende projecten hun inwoners graag bewust maken van hun energieverbruik. Zo zijn er o.a. Wonen ++, wat een gezonder leefklimaat, een comfortabeler huis en een lagere energierekening oplevert.

In oktober van dit jaar start het project Met Energie aan het Werk, waarbij werkzoekenden opgeleid worden als energieadviseurs die bij bewoners met een lager inkomen energiebesparende maatregelen gaan uitvoeren, waarmee naast de milieuwinst ook aardig wat kosten bespaard kunnen worden.

In de film "An inconvenient truth" brengt Al Gore niet alleen de klimaat-verandering en de gevolgen daarvan in beeld, maar ook wat we er nu nog tegen kunnen doen. Zijn boodschap is niet alleen van belang voor wereldleiders, maar voor iedereen.

Daarom wil het Platform Samen Duurzaam, dat zich inzet voor duurzaamheid, graag zoveel mogelijk mensen deze film laten zien en nodigt de inwoners van de gemeenten Winsum en de Marne dan ook van harte uit om een voorstelling bij te wonen.

De voorstellingen beginnen om 19.45 uur en men is welkom vanaf 19.15 uur op één van de locaties waar u wordt ontvangen met koffie of thee.

In de pauze en na afloop is er gelegenheid om even na te praten.

Locaties en data waar en wanneer de film vertoond wordt:

6 maart Ulrum Neptunus

9 maart Winsum De Poort

12 maart Schouwerzijl Dorpshuis l

22 maart Sauwerd Ubbegaheem

27 maart Eenrum Dorpshuis

30 maart Baflo Agricola

Het platform Samen Duurzaam hoopt dat velen bij deze interessante film aanwezig zullen zijn. De toegang is gratis !