PvdA Rotterdam


Nighttown binnenkort weer open!

Do 15 Feb 2007 - Redactie

"Aan de Rotterdamse jongeren kan een poppodium als Nighttown niet onthouden worden." Met deze woorden sprak Jacqueline de Jong, PvdA-woordvoerder Kunst en cultuur vandaag in de gemeenteraad haar steun uit voor Nighttown. De beloofde zelfstandigheid van Nighttown en de kersverse jonge ondernemers die de uitdaging aangaan om Nighttown opnieuw op de kaart te zetten, geven de PvdA voldoende vertrouwen in een goede doorstart.

Nighttown wordt gered met geld dat bedoeld was voor de realisatie van een middengrote popzaal. Dat plan wordt nu even in de ijskast gezet. Dat betekent echter voor de PvdA niet dat de plannen voor een middengrote popzaal van de baan zijn. Als Rotterdam zichzelf echt serieus wil nemen dan moet er ook een middengrote popzaal komen. De PvdA pleit er dan ook voor dat hiermee rekening wordt gehouden bij het formuleren van de nieuwe popsectorplannen.

Daarnaast vindt de PvdA dat het geld dat bedoeld was om de popsector te versterken niet opgeknipt mag worden en op andere gebieden ingezet worden. Het volledige bedrag moet ten goede blijven komen aan de popsector. Wethouder Kaya zegde toe aan beide wensen van de PvdA gehoor te geven.

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer