PvdA Rotterdam


Nieuws

Gemeenteraad bereidt enquête naar bouw Museumparkgarage voor

Do 15 Feb 2007 - Griffie gemeenteraad Rotterdam

De gemeenteraad heeft in de vergadering van 15 februari 2007 unaniem besloten een enquête voor te bereiden over de problemen en kostenoverschrijding bij de bouw van de Museumparkgarage in Rotterdam.

Het presidium neemt de voorbereidingen ter hand. Naar verwachting wordt de enquêtecommissie op 15 maart aanstaande benoemd. Het instellen van een enquête is het resultaat van een motie die ingediend is tijdens een raadsdebat. De gemeenteraad nam de motie unaniem aan.

Op verzoek van Leefbaar Rotterdam hield de gemeenteraad een tweeminutendebat over de ontstane problemen rond de Museumparkgarage. Alle fracties vroegen om duidelijkheid over de problemen die rondom de bouw zijn ontstaan. Leefbaar Rotterdam diende namens alle partijen, PvdA, CDA, VVD, SP, GroenLinks, D66 en ChristenUnie-SGP, een motie in waarin het presidium de opdracht kreeg noodzakelijke voorbereidingen te treffen zodat de raad op 15 maart aanstaande een enquêtecommissie kan benoemen.

De komende weken buigt het presidium zich als tijdelijke commissie over de voorbereidingen op het onderzoek. Het houden van een raadsenquête is het zwaarste controle-instrument van een gemeenteraad. Het is de eerste keer dat de gemeenteraad een enquête voorbereidt in het duale stelsel. Een raadsenquête is vergelijkbaar met een parlementaire enquête maar dan op gemeentelijk niveau.

Dossier


* Museumparkgarage

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer