Openbaar Ministerie

Hoofdverdachte amfetaminelaboratorium Berkel-Enschot aangehouden

15 februari 2007

De Nationale Recherche heeft maandag jl. de hoofdverdachte aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een omvangrijk amfetaminelaboratorium, dat op 13 oktober vorig jaar in Berkel-Enschot is ontdekt.

De 32-jarige man uit Tilburg is vandaag door de rechter-commissaris bij de rechtbank in Breda in bewaring gesteld. Bij doorzoeking van de woning van verdachte zijn o.a. elf mobiele telefoons en schriftelijke bescheiden in beslag genomen.

De politie Midden- en West Brabant kwam het laboratorium op het spoor naar aanleiding van een melding van een explosie in een boerderij aan de Kraan in Berkel-Enchot. De explosie bleek loos alarm, maar bij nader onderzoek trof de politie een opstelling van een amfetamine productielocatie aan. Ook honderden vaten en jerrycans met chemicaliën werden aangetroffen. Hierbij zijn door de politie Midden- en West Brabant twee verdachten aangehouden. Eén verdachte verblijft nog in voorlopige hechtenis.

Ook wordt de man verdacht van de levering van 206 kilo amfetamine welke partij op 19 oktober 2006 in Eindhoven door de politie Brabant Zuid-Oost werd aangetroffen.

Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

Voor informatie: Desirée Leppens