Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 15 februari 2007

Zaanstreek-Waterland, 15-02-2007

Met onder meer: vrije dag, koper en schennispleger

Bedreiging met mes

Zaandam, woensdag 14 februari 2007, 15:35 uur.

Een 46-jarige Zaandammer is door de politie op de Ds. Baxstraat aangehouden als verdachte van bedreiging. De man zou een 41-jarige man uit Zaandijk met een mes hebben bedreigd. Beide mannen maken deel uit van een groep die regelmatig (bier drinkend) in en om het centrum wordt aangetroffen. Om onduidelijke reden zou de Zaandammer plotseling kwaad op de Zaandijker zijn geworden en zijn zakmes hebben gepakt om al schreeuwend stekende bewegingen te maken. Agenten die in de buurt surveilleerden konden de man ontwapenen en in de boeien zetten. De man werd meegenomen naar het politiebureau en later na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Winkeldiefjes

Purmerend, woensdag 14 februari 2007, 16:55 uur.

De politie heeft twee 13-jarige meisjes uit Purmerend aangehouden als verdachten van winkeldiefstal. De meisjes waren in de Hoogstraat door personeel van een drogisterij betrapt toen zij voor 29 euro aan goederen meenamen voorbij de kassa zonder daarvoor te betalen. Na verhoor werden de jongedames doorverwezen naar bureau HALT voor het ondergaan van een straf. De gestolen spullen werden terug gegeven aan de winkelier.

Op het Kennedyplein werd in een supermarkt een 14-jarige jongen aangehouden omdat hij een paar pakjes kauwgum en zakjes snoep niet afrekende. Hij werd na verhoor in overleg met het ouderlijk gezag naar HALT verwezen.

Vrije dag

Zaandam, woensdag 14 februari 2007, 17:34 uur.

Een agent genoot van een dagje vrij en ging wat boodschappen doen bij een supermarkt aan de Czaar Peterstraat. Daar zag hij een 48-jarige Zaandammer goederen in zijn zak stoppen en langs de kassa weglopen zonder te betalen. Dus toch maar even aan het werk. De man werd aanhouden en naar het bureau gebracht. De verdachte had ook een tasje goederen bij zich die afkomstig waren uit een warenhuis aan de Gedempte Gracht. De man kon hiervan geen aankoopbon tonen en hij gaf toe dat hij de spullen had gestolen. Na verhoor werd de verdachte heengezonden. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Koper

Purmerend, woensdag 14 februari 2007, 22:57 uur.

De politie heeft een 30-jarige automobilist uit Purmerend aangehouden als verdachte van koperdiefstal. De bekende van de politie werd met zijn auto aan de kant gezet omdat er nog een achterstallige boete van bijna 380 euro voor hem open stond. In de auto zagen de agenten koperen leidingen liggen en gereedschappen geschikt om koper los te zagen of te demonteren. De man verklaarde dat hij het koper had gevonden. Hij werd in afwachting van verder onderzoek en betaling van de boete ingesloten.

Drankrijder

Purmerend, donderdag 15 februari 2007, 00:40 uur.

De politie heeft een 50-jarige Amsterdammer aangehouden omdat hij vermoedelijk met drank op een auto bestuurde. De man blies op de Wagenweg een alcoholindicatie en moest daarom mee naar het bureau voor een test op het alchoholanalyseapparaat. De test wees uit dat de verdachte ruim twee en een half maal de maximaal toegestane hoeveelheid op had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij mocht na verhoor het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Inbraak kantoren

Purmerend, donderdag 15 februari 2007, 06:08 uur.

De afdeling Forensische Opsporing van de politie stelt een onderzoek in naar de sporen bij een inbraak in een kantoorpand aan de Flevostraat. Aan de achterzijde werd een deur geopend door het slot te forceren. In de kantoorruimte werden diverse tussendeuren opengebroken en diverse laden en kasten doorzocht. Vooralsnog wordt een computer vermist.

Een kantoor van een uitgever in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Waterlandlaan werd bezocht door openbreken van de toegangsdeur. Een computer en twee beeldschermen werden meegenomen. Ook Beschermd Wonen Waterland werd bezocht door het dievengilde. Hier werden twee beeldschermen meegenomen. Men is het verzamelgebouw binnengekomen na vernieling van een ruit in een nooddeur aan de achterzijde.

Inbraak woning

Volendam, donderdag 15 februari 2007, 10:00 uur.

Een buurtbewoner ontdekte dat er in een woning aan De Deimpt was ingebroken. Het raam van de voordeur was vernield. In de woning stonden kasten open en er was van alles overhoop gehaald. Het is nog niet bekend wat er eventueel is verdwenen. De woningbouwvereniging heeft het gebroken raam afgedicht.

Huiselijk geweld

Krommenie, donderdag 15 februari 2007.

De politie heeft een 30-jarige man uit Krommenie aangehouden als verdachte van mishandeling van zijn 36-jarige vriendin. De politie had van de werkgever van de vriendin te horen gekregen dat de vrouw niet op haar werk was verschenen. Agenten die op haar woonadres poolshoogte namen troffen de vrouw emotioneel en met sporen van mishandeling op het gezicht aan. De vriend die in hetzelfde pand aanwezig was werd aangehouden en ingesloten.

Gestolen fiets

Zaandam, woensdag 14 januari 2007, 12:59 uur.

Een 16-jarige jongen is door surveillerende agenten aangehouden omdat hij met een knappe fiets aan de hand liep die er wat verdacht uit zag. Er hing een los slot om en op de plaats waar normaal het slot zit waren werktuigsporen van een slijpmachine te zien. Ook het framenummer bleek weg geslepen. De fiets werd in beslag genomen en de jongen werd na verhoor naar HALT verwezen en in vrijheid gesteld.

Schennispleger

Zaandam, woensdag 14 februari 2007, 19:07 uur.

De politie heeft op de Oostzijde een 29-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van schennis van de eerbaarheid. Toen de politie na een melding arriveerde stond de man zich op de openbare weg voor een woning te bevredigen. De man werd na verhoor, waarin hij niets wenste te verklaren, heengezonden. Proces-verbaal wordt tegen de Zaandammer opgemaakt.