Gemeente Nuth


Ontwikkelvisie Hulsberg

In het Ronde Tafel Gesprek (RTG) van 13 februari is door de RTG-leden gevraagd voor een verdere schriftelijke onderbouwing die financiële zekerheid biedt.

Wethouder Leon Pansters wil echter ook in deze fase al voldoende aandacht voor de mening van de omwonenden in Hulsberg. In maart en april 2007 zal de gemeente Nuth aan beide wensen tegemoetkomen. De Ontwikkelvisie van Hulsberg zal vervolgens op 13 maart opnieuw aan de RTG worden voorgelegd. Op 27 maart 2007 kan de gemeenteraad een beslissing hierover nemen.

Contract

Op 13 februari 2007 vond het RTG plaats waarin de Ontwikkelvisie van Hulsberg werd behandeld. De RTG-leden stelden hun vragen over de stand van zaken van de bouwplannen voor Hulsberg aan wethouder Leon Pansters. De RTG-leden drongen er op aan om een contract met de projectontwikkelaar te ondertekenen, zodat meer zekerheid in de financiële onderbouwing zal komen. De wethouder wil in dit proces naast de mening van de sportverenigingen ook de mening meenemen van de omwonenden. Op grond hiervan heeft het college van B&W het Presidium (fractievoorzitters) voorgesteld om de behandeling van de ontwikkelingsvisie in de raad met één maand uit te stellen. De oorspronkelijk geplande behandeling in de vergadering van 27 februari 2007 wordt doorgeschoven naar 27 maart 2007.

Informatieavonden

Met de marktpartijen zal aan een contractafspraak worden gewerkt. Voordat het contract zover is, zal de gemeente Nuth een informatieavond in het gemeenschapshuis van Hulsberg organiseren in de eerste helft van maart. Tijdens deze avond zal de gemeente de plannen voor Hulsberg aan de omwonenden toelichten. Vervolgens zal de gemeente in april een informatieavond voor alle bewoners van Hulsberg organiseren.

Meer info

Meer info over de ontwikkelvisie van Hulsberg vindt u op de website www.nuth.nl onder Nuth in beeld (Hulsberg).