Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 15 februari 2007

Dronken bestuurder is hardleers

TILBURG / DONGEN De politie heeft vanmorgen tot twee maal toe een 39 jarige automobilist uit Oosteind aangehouden voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens een ontzegging.

Agenten zagen de automobilist de eerste keer kort na 01.00 uur rijden in Zeusstraat te Tilburg. Controle wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het bureau bleek dat hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 690 ug/l, zijnde 1,6 promille aan alcohol in zijn bloed had. Nadat zijn rijbewijs ingevorderd was mocht hij met een rijverbod van 8 uren huiswaarts keren. Enkel uren later om 04.30 uur zagen agenten de man opnieuw als bestuurder van een auto rijden over de Dongenseweg. De man reed met een snelheid van meer dan 120 kilometer per uur richting de Vierbundersweg. Het lukte de agenten in de Steenstraat in Dongen de bestuurder staande te houden waarna hij direct werd aangehouden. Tegen de man wordt uiteraard proces verbaal opgemaakt.

Politie treft inbrekerswerktuig aan

TILBURG - Agenten controleerden vanmorgen kort na 02.30 uur in de Laarstraat een 21 jarige Tilburger. De man bleek gesignaleerd te staan voor een aantal openstaande boetes van in totaal 1600 Euro. Omdat hij dit bedrag niet kon betalen brachten de agenten hem naar het bureau. Tijdens controle op het bureau troffen de agenten bij de man inbrekerswerktuig, zoals een schroevendraaier en een kniptang aan. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Gistermiddag kort na 17.00 uur hield de politie in het bureau aan de Ringbaan West een 20 jarige Tilburger aan. Ook deze man bleek gesignaleerd te staan voor een boete van ruim 1000 Euro of 15 dagen hechtenis. Omdat de man deze boete niet kon betalen werd hij ingesloten.

Politie arresteert minderjarige voor huiselijk geweld

TILBURG De politie heeft gisteravond tegen 20.30 uur op het Textielplein een 16 jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor bedreiging. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af. De jongen kreeg in de ouderlijke woning een woordenwisseling met zijn 22 jarige zus. Dit mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn zus bedreigde. De verdachte rende achter het slachtoffer die vervolgens de woning uitvluchtte. Gealarmeerde agenten troffen de jongen op het Textielplein aan.

Tilburger gepakt voor het tanken zonder betalen

TILBURG De politie heeft gisteravond kort na 20.30 uur op het Weimanspad een 18 jarige Tilburger aangehouden voor diefstal. De man die een bromfiets bestuurde had kort daarvoor bij een benzinestation aan de Beneluxlaan getankt en was, zonder de brandstof te betalen, weggereden. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in en troffen de man op het Weimanspad aan. Buiten het bedrag (5 Euro) dat de verdachte verschuldigd was aan het benzinestation kreeg hij op het bureau een boete van 120 euro. Daar had hij 24 keer voor kunnen tanken.

Politie houdt Tilburger aan voor wanordelijkheden

TILBURG Op de Paleisring hebben agenten gisteravond om 21.15 uur een 34 jarige Tilburger aangehouden nadat hij aanleiding gaf tot wanordelijkheden. Medewerkers van een parkeergarage verhinderde de man weg te rijden omdat hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. Gealarmeerde agenten zagen dat de auto verse schade had. Onderzoek wees uit dat hij bij het verlaten van de parkeergarage vermoedelijk langs een betonnen paal geschaafd was. Toen de agenten de man aanboden zijn auto op het bureau te zetten begon hij zich daartegen mondeling te verzetten. Zijn houding en gedrag zorgde ervoor dat toeschouwers toestroomden. Hierop besloten de agenten de man aan te houden.

Politie ontmantelt hennepkwekerij

TILBURG De politie ruimde gisteravond om 18.00 uur in meerdere ruimtes een vol in bedrijf zijnde hennepkwekerij in de Nijverstraat. De politie stelde na verkregen melding in het pand een onderzoek in. In een ruimte in het pand troffen de agenten tegen de 600 planten aan. De energieleverancier constateerde diefstal van elektriciteit. Tegen de exploitanten wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Tilburgse politie ruimt wekelijks gepland hennepkwekerijen. Daarnaast worden regelmatig plantages ontdekt tijdens de reguliere surveillances. Er wordt een hoge prioriteit aangegeven omdat kwekerijen vaak brandgevaarlijk zijn. Tevens is er dikwijls sprake van diefstal van elektriciteit en is er een relatie met georganiseerde misdaad.

Auteur: Desiree Brabers