Gemeente Sint-Oedenrode


OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 23 januari 2007 PAGINA 1

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. Aanwezig:
Burgemeester P.M. Maas
Wethouder H.W.M.A. van den Berk ­
van de Laar,
Wethouder J.C.M. Hendriks ­ van
Kemenade,
Wethouder R.A. Dekkers
Gemeentesecretaris J.W.F. Compagne.
1. Best.secr Openbare- en niet openbare Goedkeuring Akkoord. Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 16 januari 2007

2. PBZ-BB 1e wijziging verordening onroerende De 1e wijziging verordening onroerende zaakbelastingen Akkoord. zaakbelastingen 2007. 2007 vaststellen.
3. PBZ-BW Aanvraag bouwvergunning herbouw 1. medewerking verlenen aan de sloopvergunning, Akkoord. woning Hoge Vonderstraat 31. opstallen Hoge Vonderstraat 31; 2. medewerking verlenen aan de bouwvergunning voor de (gewijzigde) herbouw van de woning Hoge Vonderstraat 31.


4. PBZ-BW Planschadeovereenkomsten. 1. besluiten om model-planschadeovereenkomst aan te Akkoord. passen zodat alle planschadekosten volledig kunnen worden verhaald op de ontwikkelaar van een project; 2. in alle gevallen een planschadeovereenkomst laten tekenen.


5. PBZ-BW Bouw hobbyruimte Pijnhorstweg 1. In principe medewerking verlenen via vrijstelling o.g.v. Akkoord. art. 19, lid 3 WRO.
6. PBZ-BW Grondprijs groenstroken. De verkoopprijs voor groen- en reststroken tot 15 m2, die Akkoord. voor verkoop in aanmerking komen, vaststellen op 750,--.
7. PBZ-BW Rooise Zoom. 1. instemmen met aangepaste plannen; Akkoord. 2. procedure starten.


8. PBZ-BW Vrijstelling Gouden Leeuw. 1. Weerleggen zienswijzen; Akkoord. 2. verlenen vrijstelling ex art. 15 WRO voor het verbouwen van de Gouden Leeuw (Markt 10) en voor het verhogen van de goothoogte met max. 2 meter tbv hetzelfde pand.


9. PBZ-BW Project Sloef 15. 1. niet instemmen met ruimtelijke onderbouwing op punt 1. akkoord; van milieuhinder; 2. akkoord 2. planschadescan voor kennisgeving aannemen; 3. planschadeovereenkom

OPENBARE BESLUITENLIJST B&W VERGADERING D.D. 23 januari 2007 PAGINA 2

Nr. 5 Onderwerp Voorstel Besluit Samenvatting. 3. planschadeovereenkomst zonder garantstelling en st met garantstelling en zonder maximum sluiten; zonder maximum 4. procedure tot aanwijzing als gemeentelijk monument sluiten; pas opstarten als duidelijkheid is over het opstarten 4. procedure tot van de planologische procedure. aanwijzing als gemeentelijk monument pas opstarten als 100% duidelijk is dat kwalitatief teruggebouwd wordt; 5. gesprek beleggen met initiatiefnemers.
10. PBZ-BW Startersleningen. Te besluiten de maximale koopprijsgrens voor Akkoord. startersleningen te verhogen naar 265.000,--.
11. PBZ-WIZ WMO-subsidies coördinatie Vrijwillige Instemmen met het voorstel van de Regionale Stuurgroep Akkoord. Thuiszorg en Mantelzorg en diensten bij Wmo om tbv voortzetting van het huidige beleid van de Wonen met Zorg. Wmo-subsidies Coördinatie Vrijwillige Thuiszorg en Mantelzorg (CVTM) en Diensten bij Wonen met Zorg (DWZ) in 2007 10.986,-- in te zetten. Deze gelden tlv de geoormerkte gelden CVTM en DWZ van het Wmo- budget brengen.
12. SLZ-EVO Sportgala 2007. Instemmen met: Akkoord.
1. de organisatie van het Sportgala 2007 op vrijdagavond 23 maart 2007 in cultureel educatief centrum Mariëndael;
2. het voorgestelde programma;
3. de kosten tav het bezoek van Erica Terpstra en de spin-off naar de regio tlv de eerder tbv het Sportgala beschikbaar gestelde UPC-gelden brengen.


13. SLZ-EVO Verzoek subsidie 2006 en 2007 TV Het subsidieverzoek niet honoreren. Akkoord. Meierij.

14. SLZ-IG Herinrichting Kerkplein. Samson Stadsbeeldsverfraaiing BV opdracht verstrekken Akkoord. voor de plaatsing van 2 zitbanken op de overgang Kerkplein-Heuvel.
15. SLZ-IG Aanleg definitieve verharding Heikant 1. instemmen met inrichtingsplan voor het woongebied Akkoord. (Lange Steeg West). Lange Steeg West; 2. instemmen met de voorgestelde uitvoeringstermijn.


16. PBZ-BW Bestemmingsplan Lindendijk 18-22. Instemmen met verzending van brief aan initiatiefnemers. Akkoord.