Gemeente Ambt Montfort


Kringloopbedrijf Midden Limburg wordt Kringloopcentrum BIS-BIS

Per 1 januari as. wordt het Kringloopbedrijf Midden-Limburg overgenomen door Kringloopcentrum BIS-BIS. In principe verandert er voor u niet veel: uw oude spullen worden nog steeds gratis opgehaald en wilt u ze brengen dan kunt u terecht bij de kringloopwinkel die gelegen is op het terrein naast het MilieuSorteerStation in Montfort. Wel verandert het telefoonnummer waar u uw spullen kunt aanmelden. In dit artikel vindt u de feiten en regels van het Kringloopcentrum op een rij.

Vanaf 2 januari 2007 kunnen de inwoners van de gemeente Echt-Susteren en van de kernen van de huidige gemeenten Ambt Montfort, Maasbracht, Roerdalen en Swalmen hun grof huishoudelijk afval een tweede kans geven via Kringloopcentrum BIS-BIS. Kringloopcentrum BIS-BIS is geen onbekende in Limburg: BIS-BIS verzorgt ook de kringloopwinkels in Baexem, Reuver, Roermond, Sittard en Weert en haalt de oude bruikbare spullen op in een groot deel van onze provincie. Het ophalen van gebruikte spullen wordt geregeld via een centraal coördinatiepunt. Hier wordt de planning gemaakt voor het ophalen van spullen voor de hele regio.
Heeft u dus nog bruikbare spullen, maar zijn zij bij u overbodig dan kunt u contact opnemen met het centrale coördinatiepunt van BIS-BIS in Sittard telefoonnummer 046- 4208787 (lokaal tarief). BIS-BIS is elke werkdag bereikbaar van 8.30 tot 18.00 uur. Tenzij anders met u is afgesproken, wordt uw oude huisraad binnen vijf werkdagen gratis aan huis opgehaald.

Ophalen van spullen
U kunt BIS-BIS bellen om uw oude meubels, wasmachines, servies, tvs, textiel,
boeken en platen, computerapparatuur, audio, verlichting enz. te laten ophalen. Maar ook kapotte meubels, vloerbedekking, verpakkingsafval enz. worden meegenomen. Echter géén bouw-, sloop- en tuinafval of (klein) chemisch afval.

BIS-BIS haalt al uw grof huisvuil op ongeacht de staat waarin deze verkeert. De opgehaalde spullen worden door de medewerkers van het Kringloopcentrum schoongemaakt, indien nodig gerepareerd en vervolgens verkocht in de Kringloopwinkel. Is het niet mogelijk de spullen te repareren, dan worden ze gedemonteerd en als gescheiden afval afgevoerd.

Brengen van gebruikte spullen
Vanaf 8 januari bestaat ook de mogelijkheid uw gebruikte spullen zelf naar de Kringloopwinkel brengen. Echter, dan wordt alleen bruikbare huisraad geaccepteerd. Dat wil zeggen spullen die met een eventuele kleine opknapbeurt weer goed bruikbaar zijn. Voor grof huishoudelijk afval (kapotte spullen) wordt u doorverwezen naar het MilieuSorteerStation. De openingstijden van het brengpunt bij de kringloopwinkel en het MilieuSorteerStation zijn daarom op elkaar afgestemd: Maandag tot en met donderdag van 12.30 tot 16.30 uur, vrijdag van 12.30 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

Kringloopwinkel
De Kringloopwinkel ligt op het terrein van de regionale stortplaats te Montfort. Vanwege de overname van de kringloopwinkel door BIS-BIS waren de openingstijden bij het ter perse gaan van dit artikel nog niet bekend. Verwacht wordt dat de winkel 3 februari haar deuren zal openen. We houden u op de hoogte via de gemeentepagina in de Trompetter.