Liberalen en Balkenende 4


Steunactie opgezet: ook liberalen kunnen met dit regeerakkoord uit de voeten

HOEVELAKEN, 20070214 -- Het nieuwe kabinet Balkenende 4 kent een regeerakkoord dat opgesteld is door christelijke en sociaal-democratische politici. Is de derde politieke stroming, die van de liberalen, nu buiten spel gezet? "Samen werken, samen leven" maar dan zonder liberalen? Nu bij de VVD de verzuring is toegeslagen starten liberalen een actie voor liberaal vertrouwen in het nieuwe kabinet Balkenende 4.

Wie het regeerakkoord CDA, PvdA, CU leest, ziet niet alleen een sterk sociaal, maar ook liberaal geïnspireerd stuk. Het akkoord:
- geeft ruimte aan mensen voor verschillen en respect voor ieders levensovertuiging,
- geeft inhoud aan duurzaamheid vanuit de Triple P-gedachte,
- geeft ondernemers perspectief om een verantwoorde bijdrage aan de economische welvaart van Nederland te leveren,
- staat geen dirigistische staat voor maar kiest voor een dienstbare overheid,
- geeft inhoud aan sociale gerechtigheid door niemand aan de kant te laten staan of achter te stellen,
- laat vrije mensen hun verantwoordelijkheid nemen voor de eigen ontplooiing en voor hun omgeving,
- gaat Nederland weer een plaats geven in internationaal perspectief zonder nationalistische angstgevoelens.

Als het akkoord aan deze liberale uitgangspunten getoetst wordt, kan niet anders geconcludereerd worden dat ook liberalen met dit akkoord uit de voeten kunnen. Uit het TNS-Nipo RTL4 onderzoek van 7 februari 2007 bleek dat 52 % van de VVD-kiezers vertrouwen in het nieuwe regeerakkoord heeft.
De officiële VVD-reactie geeft echter met een zure toonzetting het tegendeel aan: dit regeerakkoord zou gekenmerkt worden door het motto "Samen stilstaan, samen uitgeven". Geld zal volgens Mark Rutte met bakken uitgegeven worden, een belastingverhoging van 2,5 miljard zal ons treffen en betutteling tot achter de voordeur zal het gevolg van het nieuwe kabinet zijn.
Is 52 % van de VVD-kiezers nu blind geworden?

In het nieuwe regeerakkoord wordt een helder beroep gedaan op allen in de samenleving om de komende vier jaar samen te werken aan Nederland. Liberalen geven dit regeerakkoord vertrouwen. Vervolgens is het aan het nieuwe kabinet om dit vertrouwen waar te maken. Voor liberalen is het een uitdaging om te tonen hoe zij het cement in de samenleving aangebracht willen zien en hoe zij samen werken aan onze samenleving opvatten. Steun de actie "Liberalen en Balkenende 4" en laat zien dat ook liberalen samen met het nieuwe kabinet willen werken aan onze vrije, liberale samenleving. Geen getrut op de millimeter maar samen de schouders er onder. Vertrouwen geven zodat het kabinet op haar verantwoordelijkheid aangesproken kan worden. Liberaler kan het niet.

Adhesie kan gegeven worden via per email info@liberalen.info. Op de website www.liberalen.info zal de lijst met steunbetuigingen gepubliceerd worden en zal informatie staan over de voortgang van de actie "Liberalen en Balkenende 4".