Gemeente Sneek


CWI Sneek en gemeenten Zuidwest Friesland slaan handen ineen voor horeca
Het is voor werkgevers in de horeca een behoorlijke klus om aan voldoende geschikt en gekwalificeerd personeel te komen. Er is namelijk een groot tekort aan medewerkers met een vakopleiding.

Op initiatief van het CWI Sneek hebben de gemeenten in Zuidwest Friesland en het CWI de handen ineengeslagen. Voor uitkeringsgerechtigden die affiniteit hebben met de horeca en die een korte opleiding willen volgen, liggen minimaal 20 banen in Zuidwest Friesland klaar.

Samen met Artos Reïntegratie en Hotel Hanenburg in Sneek is men erin geslaagd twee korte, praktische opleidingen van 12 weken op te zetten voor medewerker bediening en hulpkok. Gedurende deze periode werkt de nieuwe werknemer in een praktijksimulatie in de Kookstudio van Hanenburg in Oppenhuizen of in Epema State in Ysbrechtum en wordt geschoold en gecoacht door professionals om zo het vak te leren en onder de knie te krijgen.

Ook zal er door de kandidaten in verschillende horecabedrijven meegewerkt worden. Na succesvol afronden van de opleiding wordt de kandidaten een jaarcontract aangeboden bij één van de deelnemende bedrijven. Als extra steuntje in de rug voor de kandidaten bieden de Gemeenten de werkgever in veel gevallen een startsubsidie aan.

Overigens zal CWI Sneek in de week van 5 t/m 9 maart helemaal in het teken van de horeca staan, met als hoogtepunt een speciale Horecabanenmarkt op donderdagmiddag. Werkgevers uit de regio zullen deze middag aanwezig zijn in het CWI Sneek om zo werkzoekenden de gelegenheid te geven direct bij hen te solliciteren. Hierbij gaat het vooral om seizoenkrachten en vakantiewerkers maar er zullen ook bedrijven zijn die een contract voor langere tijd bieden.

© copyright 2007 Gemeente Sneek - Laatste wijziging: 13-2-2007