Opzegtermijn bromfietsverzekering niet bekend

Geencentteveel.nl

Amsterdam, 14 februari 2007

Opzegtermijn bromfietsverzekering niet bekend

De onafhankelijke vergelijkingssite Geencentteveel.nl start een voorlichtingscampagne om de ruim 700.000 bromfietsbezitters te informeren over de nu geldende opzegtermijn van hun bromfietsverzekering. Voorheen konden alle bromfietseigenaren elk jaar op 1 mei overstappen van verzekeraar en daarmee tot wel honderden euro's per jaar besparen. Maar sinds dit jaar loopt een bromfietsverzekering stilzwijgend door en moet de verzekeringsnemer minimaal 2 maanden van te voren zijn of haar verzekering opzeggen. Geencentteveel.nl verwacht dat veel bromfietsbezitters te laat zullen zijn met het opzeggen van hun huidige verzekering waardoor ze op 1 mei niet meer kunnen overstappen zoals ze gewend waren.

Vanaf 1 september 2005 tot en met 31 oktober 2006 konden bromfietseigenaren een kentekenbewijs voor hun bromfiets aanvragen. Met de invoering van het bromfietskenteken wijzigde de bromfietsverzekeringen ook. Zo sloot een bromfietseigenaar elk jaar een nieuwe bromfietsverzekering af, bij deze verzekering zat dan ook het nieuwe bromfietsplaatje dat op 1 mei van ieder jaar op de bromfiets diende te worden gemonteerd. Hierdoor had de bromfietsbezitter de vrijheid elk jaar zonder opzegging te veranderen van verzekeraar.

Dat veel bromfietsbezitters elk jaar overstappen is het gevolg van grote premieverschillen tussen verzekeraars. Op Geencentteveel.nl toont de vergelijking van bromfietspremies dat besparen loont. Zo betaalt een 16 jarige Amsterdammer voor een WA dekking van zijn/haar Aprilia scooter bij AXA Euro 139,- en bij Winterthur Euro 319,- per jaar. Dat is maar liefst een verschil van Euro 227,-
(bron www.geencentteveel.nl/bromfietsverzekering/).

Naast de introductie van een bonus/malus regeling voor bromfietsverzekeringen loopt dit jaar de bromfietsverzekering stilzwijgend door en moet de verzekeringsnemer minimaal 2 maanden van te voren de verzekering opzeggen. Veel bromfietseigenaren zijn nog onbekend met deze nieuwe opzegregeling waardoor veel overstappers te laat hun huidige verzekering opzeggen en zo niet op 1 mei kunnen overstappen van verzekeraar.

De Geencentteveel.nl start daarom een voorlichtingscampagne om de bromfietseigenaren te informeren over de opzegtermijn.

Meer informatie over de opzeg-campagne en een voorbeeld van een opzegbrief is te vinden op www.geencentteveel.nl.


--------------------------------------------