Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (14/02)

OOSTERHOUT NB, 14 februari 2007

Motorrijder gewond na frontale aanrijding

HULTEN: Een 39-jarige motorrijder uit Oosterhout raakte dinsdagavond 13 februari gewond bij een frontale aanrijding. De motorrijder reed omstreeks 20.00 uur over de Langenbergseweg, komende vanuit de richting Gilze. Een tegemoetkomende automobilist wilde linksaf slaan en de inrit naar de zweefvliegclub indraaien. Deze 61-jarige man uit Dorst verleende eerst nog vrije doorgang aan personenauto die uit de richting van Gilze naderde. Daarna sloeg de man linksaf de inrit in. Hij zag daarbij de motorrijder over het hoofd en een frontale aanrijding was het gevolg. De motorrijder vloog over het de personenauto heen en kwam circa 10 meter verder weer op de grond terecht. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar in ieder geval een beenbreuk werd geconstateerd. Vanwege de afwikkeling van het ongeval sloot de politie de Langenbergseweg in beide richtingen af en trad daarbij verkeersregelend op. De afsluiting duurde tot omstreeks 22.20 uur. Op dat moment hadden ongevalanalisten van de politie Midden en West Brabant het onderzoek afgerond. Daarbij is sporenmateriaal veilig gesteld, zijn er metingen verricht en fotos gemaakt van de situatie. Tegen de veroorzaker van het ongeluk is proces-verbaal opgemaakt.

Politie zet SMS-Alert in bij onderzoek naar autovernielingen

HANK: De politie verstuurde woensdag 14 februari aan 679 mensen in Hank en omgeving een SMS-Alert bericht. In het bericht werd gevraagd om alert te zijn op het plegen van vernielingen aan autos in Hank.

Het politie team Altena onderzoekt momenteel een aantal vernielingen aan autos, die voornamelijk worden gepleegd in de weekends. Tussen vrijdag 9 februari en maandag 12 februari zijn bij diverse geparkeerde autos in Hank autobanden lek gestoken. Ook werden in één geval de ruitenwissers afgebroken en werd in één geval een autospiegel vernield.
Het gaat vooral om geparkeerde autos in de Kerkstraat, In t Rietwerf, Reigerstraat, Roerdompstraat, Korenstraat, Karekietstraat en Zalmstraat. Inmiddels deden 21 gedupeerden aangifte bij de politie. Met het waarschuwingsbericht van SMS-Alert hoopt de politie er de komende tijd ogen en oren erbij te krijgen in Hank in de zoektocht naar de nog onbekende dader(s). Verdachte situaties kunnen bij de politie gemeld worden via 0900-8844.

Politie arresteert inbrekers op heterdaad

SPRANG-CAPELLE: Twee verdachten zijn door de politie op heterdaad aangehouden na een inbraak in een sportkantine in Sprang-Capelle. De verdachten zijn 21 en 22 jaar oud en afkomstig uit Oosterhout.

In de nacht van dinsdag 13 februari op woensdag 14 februari kreeg de politie om 04.00 uur de melding van een inbraak in de sportkantine van een voetbalvereniging aan de Bernhardstraat.
De meldkamer dirigeerde verschillende surveillance-eenheden naar de plaats van het delict.
De agenten zagen nog net twee mannen wegrenen, in een auto springen en wegrijden. Een andere politie- patrouille kon de vluchtauto vervolgens klemrijden en de beide verdachten in de boeien slaan.
Uit nader onderzoek bleek dat de daders ramen hadden opengebroken om binnen te komen.
In de kantine zetten zij snoep- en levensmiddelen klaar om mee te nemen. De auto van het duo is voor nader onderzoek in beslag genomen. Het tweetal is in overleg met de Officier van Justitie in voorlopige hechtenis gesteld.

Nat pak voor dronken automobilist

WOUDRICHEM: Een dronken automobilist belandde in de nacht van dinsdag 13 februari op woensdag 14 februari in de jachthaven van Woudrichem. De 31-jarige man uit Woudrichem gleed rond 03.30 uur in de bocht van de Schapendam weg en belandde met zijn auto in de jachthaven. De man kon zelfstandig uit zijn auto komen en de walkant bereiken. Hij hield aan het avontuur geen letsel over. Omdat er alcohol in het spel was, werd de man gearresteerd.
Hij moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 395 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van drie uren opgelegd. De auto lag helemaal onder water in de jachthaven van Woudrichem. Er zijn duikers ingezet om het voertuig te bergen.

Opnieuw snelheidscontrole op Bergse Stationsweg

GEERTRUIDENBERG: Op dinsdag 13 februari 2007 hield de politie opnieuw snelheidscontroles op de Stationsweg in Geertruidenberg. Tijdens de ochtenduren reden 17 automobilisten sneller dan de toegestane 30 km/u. De snelste overtreder reed dubbel zo snel, namelijk 60 km/u. s-Middags gingen 20 weggebruikers de fout in. De hoogst gemeten snelheid in dit geval was 68 km/u.

Het verscherpte politietoezicht vindt plaats naar aanleiding van de vele klachten van omwonenden. Omdat aan de zuidkant van de Stationsweg woningen worden gebouwd, is er sprake van veel bouwverkeer is. Het fietsverkeer is tijdelijk omgeleid en er is een
voetgangersoversteekplaats aangebracht, waar veel gebruik van gemaakt wordt. Vanwege de gevaarlijke verkeerssituatie is de maximum snelheid al terug gebracht naar 30 km/u.
Buurtbewoners gaven bij de politie en gemeente Geertruidenberg aan dat zij zich zorgen maken over de verkeersveiligheid en té snel rijdende automobilisten.
De politie blijft te komende tijd streng controleren op snelheidovertreders op deze locatie.

Onderzoek naar vermoedelijke brandstichting

MADE: De politie is een onderzoek gestart naar een brand in de leegstaand pand aan de Dahliastraat. De brand ontstond in de nacht van maandag 12 februari op dinsdag 13 februari rond 04.30 uur. Het ging om een leegstaande woning, die het eigendom is van de gemeente Drimmelen. Door de brand ging de benedenverdieping in vlammen op. De dienstdoende brandweercommandant attendeerde de politie op een aantal verdachte omstandigheden, wat voor de politie reden is om een nader onderzoek in te stellen. De politie roept eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

Opnieuw tabak gestolen bij inbraak

OOSTERHOUT: Opnieuw zijn er tabaksartikelen gestolen bij een inbraak in een boekhandel in Arkendonk. De laatste inbraak in het pand vond plaats op in de nacht van maandag 29 januari. Op dinsdagavond 13 februari was het om 22.00 uur opnieuw raak. Wederom was er een ruit aan de voorkant van de winkel vernield om binnen te komen. De politie reageerde op het alarmsysteem dat in werking was getreden en was binnen twee minuten ter plekke. De daders er toen al vandoor. Volgens de eigenaar is het inmiddels de zesde inbraak in zijn bedrijf. Hij mist dit keer tabak en etalage artikelen. De politie nam een aangifte op en liet de technische recherche sporen veilig stellen. Verder gaat de wijkagent samen met de eigenaar bekijken of er wellicht preventieve maatregelen te treffen zijn. Uiteraard vindt er ook een opsporingsonderzoek plaats naar de nog onbekende daders van dit misdrijf.

Fietsendief opgepakt

OOSTERHOUT: De politie arresteerde dinsdagmiddag 13 februari een 18-jarige jongenman uit Oosterhout op verdenking van fietsdiefstal. Diezelfde middag werd tussen 12.20 uur en 13.00 uur een damesfiets gestolen de sporthal aan de Lodewijk Napoleonlaan te Oosterhout. De eigenaresse (een 14-jarige meisje uit Oosterhout) deed daarvan aangifte bij de politie. De diefstal was echter gezien door twee getuigen. Op basis daarvan kon de politie al snel de dader inrekenen. Tijdens het verhoor bekende hij de diefstal, waarna ook de fiets werd teruggevonden. Het in beslag genomen rijwiel werd door de politie weer terug gegeven aan de rechtmatige eigenaresse. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer