Persberichten 14/02 middag

Regio, 14-02-2007

Leiden Kop-staartbotsing, bestuurder onder invloed De politie heeft op woensdag 14 februari rond 11.00 uur een 34 jarige bestuurder uit Leiden aangehouden nadat hij bij een aanrijding op de Churchilllaan betrokken was. Agenten die de aanrijding aan het afhandelen waren roken bij de bestuurder een alcohollucht waarna hij aan een blaastest onderworpen werd. Omdat de blaastest aangaf dat hij onder invloed van alcohol verkeerde werd hij meegenomen naar het politiebureau waar het ademanalyseapparaat een uitslag van 710 ug/l weergaf (de limiet in het verkeer is 220 ug/l). Op basis van deze uitslag is het rijbewijs van de Leidenaar ingevorderd.

De tweede betrokken bestuurder raakte niet gewond, zijn passagier klaagde wel over hoofdpijn. De bestuurder van deze auto, een 40 jarige Leidenaar, reed over de Churchilllaan komende uit de richting van de Cornelis Schuytlaan. Hij remde af voor het oranje verkeerslicht waarop de auto achter hem niet meer op tijd kon afremmen en bovenop hem botste.

Roelofarendsveen Aanrijding op A4, bestuurder mogelijk onder invloed De politie heeft op woensdag 14 februari, rond 05.40 uur, een 23 jarige man uit Tholen aangehouden nadat hij bij een aanrijding op de A4 betrokken was. De betrokken bestuurders, een 33 jarige man ui Middelie, een 54 jarige man uit Leimuiden en de 23 jarige man uit Tholen werden onderworpen aan een blaastest. De blaastest van de 23 jarige wees uit dat hij mogelijk onder invloed van alcohol was. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen om te bepalen of de man teveel gedronken heeft. De uitslag laat even op zich wachten.

De 23 jarige man uit Tholen had zijn auto niet goed onder controle en is door nog onbekende reden met zijn auto dwars op de weg komen te staan. Vervolgens zijn de twee betrokken bestuurders met hun autos tegen hem aangereden. De verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan naar het ontstaan van de aanrijding. De 23 jarige man en de 54 jarige man zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

Gouda Politie ontdekt hennepkwekerij De politie heeft woensdag 14 februari rond 13.00 uur in een woning aan de Vrijenhoefpolderweg een hennepkwekerij aangetroffen. Er groeiden ongeveer 750 planten. Een 44 jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats die op het moment van de inval in de woning was, is aangehouden. De man is voor het verdere onderzoek ingesloten.

De politie ging tot de actie over nadat er op zondag 11 februari via Meld Misdaad Anoniem een melding gedaan werd over de mogelijke aanwezigheid van een xtc-laboratorium in de woning. Omdat bekend is dat in dit soort laboratoria chemische stoffen aanwezig kunnen zijn en de woning in een wijk gelegen was, ondernam de politie direct actie.

Vandaag vond na overleg met het openbaar ministerie een doorzoeking in de woning plaats. Bij die doorzoeking werden hennepplanten maar geen xtc-laboratorium of chemicaliën aangetroffen. De hennepplanten zijn door een daarin gespecialiseerd bedrijf afgevoerd en vernietigd.

--- einde berichten ---