verzamelberichten woensdag

's-Hertogenbosch, 14-02-2007

Verdachten van openlijke geweldpleging aangehouden

Veghel - De politie van het team Veghel heeft maandag 12 februari een 24 jarige en dinsdag 13 februari een 18 jarige inwoner van Veghel aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in de nacht van 2 op 3 februari 2007. Die nacht fietsten twee 17 jarige jongens en een 17 jarig meisje, allen uit Veghel, over de Sluishoek waar hen de doorgang werd geblokkeerd door enkele hen onbekende jongens. Zonder enige aanleiding werden de beide jongens geslagen en geschopt. Een van de fietsen werd tijdens het voorval in het kanaal langs genoemde weg gegooid. Het meisje werd ongemoeid gelaten. Alle belagers stapten vervolgens in een auto die daarna wegreed. Het meisje heeft het kenteken van de auto genoteerd. Aan de hand daarvan kon de 24 jarige verdachte, de eigenaar van de auto, worden opgespoord. Hij is na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De 18 jarige verdachte is in verzekering gesteld. De politie stelt nog een nader onderzoek in naar twee andere verdachten die ook bij het incident betrokken zijn geweest.

Vernieling

Heusden - Dinsdagavond is door een getuige aan de Stadshaven in Heusden een 19 jarige Tsjech aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij het vernielen van een buitenspiegel van een geparkeerd staande auto. De politie heeft de verdachte voor verhoor meegenomen naar het bureau. Onderzoek wees uit dat er in nabijheid van meerdere auto's spiegels beschadigd waren. De verdachte is in verzekering gesteld.

Diefstal gereedschap

's-Hertogenbosch - Dinsdagmiddag is op het Willemsplein een 49 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij werd betrapt bij het wegnemen van een elektrische zaagmachine uit een woning aan de Koningsweg in 's-Hertogenbosch, waarin verbouwingswerkzaamheden worden verricht. De verdachte staat bekend als veelpleger.

Mishandeling

's-Hertogenbosch - Dinsdagmorgen sloeg een 17 jarige jongen uit 's-Hertogenbosch een 50 jarige plaatsgenoot een gebroken neus. Dat gebeurde op de Hinthamerstraat. Beiden reden op de fiets. Tijdens het rijden deelde de 17 jarige de klap uit waarbij het slachtoffer ten val kwam. De jongen verklaarde dat de man hem twee of drie jaar geleden terecht had gewezen en beet had gepakt omdat hij op het Rivierenplein lege blikjes op straat had gegooid. Toen de jongen de man dinsdagmiddag tegen kwam vond hij het plotseling nodig om hem alsnog een stomp te verkopen. De verdachte is aangehouden en er is proces-verbaal opgemaakt terzake mishandeling.

Verdacht van diefstal auto en doorrijden na aanrijding

's-Hertogenbosch - Dinsdag heeft de politie twee mannen van 20 en 27 jaar uit Boxtel aangehouden. Beiden worden er van verdacht in oktober 2006 op de Zuid Willemsvaart in een van diefstal afkomstige auto en met hoge snelheid op de vlucht te zijn geslagen voor de politie. Tijdens die vlucht ramde de bestuurder van de auto drie andere personenauto's waarna hij gewoon doorreed. De auto werd korte tijd later onbeheerd aangetroffen op het Nachtegaalslaantje in 's-Hertogenbosch. Van twee in de omgeving van de auto rondlopende mannen werd de personalia vastgelegd. De politie kon op dat moment niet vaststellen of zij iets met de auto van doen hadden. In het daarop volgende onderzoek is alsnog gebleken dat beiden iets met de auto te maken hadden. Het tweetal kon in de loop van het onderzoek alsnog als verdachten worden aangemerkt. De 20 jarige is dinsdagmiddag na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld. De 27 jarige is in verzekering gesteld.

Vrouw onttrekt zich aan controle en negeert stopteken

Berlicum - In de nacht van dinsdag op woensdag lieten agenten op de Kapelstraat in Berlicum een personenauto stoppen met de bedoeling om de bestuurster aan een alcoholtest te onderwerpen. De vrouw, een 59 jarige inwoonster van Berlicum, stopte maar weigerde mee te werken. Ze gaf vervolgens gas en reed gewoon verder. De agenten volgden de vrouw met de dienstauto en gaven haar voortdurend stoptekens. Zij weigerde echter te stoppen. Op het Grinsel bracht ze haar auto tot stilstand en werd ze aangehouden terzake het voldoen aan een bevel of vordering. De vrouw is na haarverhoor weer in vrijheid gesteld.

Controle 30 km zone

Mill - De politie heeft dinsdagmiddag aan de Antillenweg en op verzoek van de buurt een korte controle gehouden op het naleven van de ter plaatse geldende snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Twee automobilisten werden bekeurd omdat zij met snelheden van 76 en 69 kilometer per uur reden.

Ook de Wanroijseweg is die middag een automobilist bekeurd omdat hij met 68 kilometer per uur door de 30 kilometer zone reed. De politie zal in genoemde straten vaker snelheidscontroles gaan uitvoeren.