Gemeente Vlaardingen


Vitalisering binnenstad: concept binnenstadsagenda gereed 14 februari 2007

Op dinsdag 13 februari heeft het college van B&W kennis genomen van de concept binnenstadsagenda. In de binnenstadsagenda worden aanbevelingen gedaan over hoe de Vlaardingse binnenstad kan worden verlevendigd. Een week eerder was de agenda al voorgelegd aan het ondernemerspanel Binnenstad. De opmerkingen van de ondernemers zijn meegnomen in de rapportage in het college van B&W.

Vitaal

Om de Vlaardingse binnenstad te vitaliseren zijn alleen wat plannen van de gemeente niet voldoende. Het is van groot belang dat de diverse partijen als winkeliers

(verenigingen), bewoners, horeca, belangenorganisaties en gemeente samenwerken om dat doel te bereiken. Een van de aanbevelingen uit de rapportage is dan ook dat er een goede organisatie komt die zorgt voor draagkracht, coördinatie en samenhang. Verder wordt er in de rapportage gepleit voor het aanstellen van een of meer binnenstadsmanagers, die de regie over het hele proces zullen voeren.

Commentaar

In de rapportage zijn o.a. de visie op de positionering van de Vlaardingse binnenstad, de sterke en zwakke kanten en doelstellingen in kaart gebracht. Het ondernemerspanel participeert in de opzet voor de vitalisering van de binnenstad. In de vergadering op

7 februari jl. heeft het ondernemerspanel een constructieve bijdrage geleverd en met de gemeente meegedacht over de vorm waarin de vitalisering van de binnenstad moet worden aangepakt.

Informatieve raadsavond

Op donderdag 8 maart 2007 wordt een informatieve raadsvergadering gehouden waar de raadsleden worden geïnformeerd over de binnenstadsagenda. Voor deze informatieve raadsvergadering zullen tevens ondernemers en bewoners worden uitgenodigd om met elkaar van gedachten te wisselen over de aanpak van de vitalisering van de binnenstad. Vanaf die datum is de binnenstadsagenda voor iedereen beschikbaar.