De lotto

Persbericht

Vrouw uit Maastricht krast EUR 50.000

Rijswijk, 14 februari 2007

Een vrouw uit Maastricht heeft bij Filmclub Maastricht aan de Ruttensingel 148 het Kraslot FlappenFlipperen gekocht, waarmee ze de hoofdprijs van EUR 50.000 kraste. De vrouw in kwestie wist niet wat haar overkwam en heeft het Kraslot wel 10 keer gecontroleerd. Met het geld gaat ze haar familieleden verrassen. Een medewerkster van de Fimclub liet weten heel blij te zijn dat de prijs daar gevallen was. 'Doordat veel mensen illegaal films downloaden, neemt de klandizie van videotheken sterk af. Door de verkoop van bijvoorbeeld Krasloten zien we een nieuwe groep klanten ontstaan.' Vandaag trakteert De Lotto, waar Kasloten een product van is, om 14.30 uur de Filmclub op een grote Krasloten-taart.

Krasloten
Krasloten is een product van De Lotto. Sinds 1994 zijn Krasloten op de Nederlandse markt verkrijgbaar en altijd in een assortiment bestaande uit 8 verschillende Loten. De nieuwste aanwinst is het Kraslot Half Miljoen, dat sinds afgelopen weekend op de markt is en de hoogte hoofdprijs ooit heeft. Naast de hoofdprijs van EUR 500.000 zijn er ook twee prijzen van EUR 100.000 te winnen en meer dan 50.000 prijzen van EUR 50 tot EUR 100.

Ruim 63 miljoen voor Goede Doelen
De opbrengsten van De Lotto komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2005 meer dan EUR 63 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 45 miljoen naar NOC NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld.


---


Noot voor de redactie,