Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 14-02-07

TILBURG, 14 februari 2007

Politie houdt twee Tilburgers aan voor diefstal koper

TILBURG De politie heeft vanmorgen kort na 02.00 uur op de Bijsterveldenlaan twee 21 jarige Tilburgers aangehouden voor diefstal van koper. Oplettende getuigen zagen kort voor 02.00 uur dat het tweetal in de Maalbergenstraat van het dak van een watergemaalhuisje koperen leidingen wegnamen. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek in naar de daders en troffen het tweetal in een auto op de Bijsterveldenlaan aan. In de auto troffen de agenten, buiten diverse gereedschappen koperen leidingen aan. De mannen werden aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze een bekennende verklaring aflegden. Tegen hen wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie haalt dronken automobilist van de weg

HILVARENBEEK De politie controleerde vanmorgen tegen 03.00 uur op de Provincialenweg de N269 een 48 jarige automobilist afkomstig uit Middelbeers. De man bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man ruim drie maal de toegestane hoeveelheid, namelijk 760 ug/l, zijnde 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Voorzien van een rijverbod van 9 uren mocht hij vertrekken.

Politie houdt man aan na aantreffen van mogelijke chemicaliën

TILBURG Kort na middernacht heeft de politie in een woning in de wijk Veldhoven een 48 jarige Tilburger aangehouden voor het overtreden van de Opiumwet. In de woning van de man troffen agenten middelen aan die mogelijk gebruikt worden voor het vervaardigen van synthetische drugs. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie en medewerkers van de brandweer stelden gisteravond rond 22.45 uur een onderzoek in bij de woning van de verdachte. Aanleiding hiertoe was een indringende mogelijke gaslucht die uit de woning kwam. Uit veiligheidsoverweging evacueerde de politie de naastgelegen woningen. In het pand troffen de agenten emmers aan met daarin vermoedelijke chemicaliën voor de vervaardiging van synthetische drugs. Een politiemedewerker van de afdeling milieu stelde een onderzoek in waarbij medewerkers van de LFO (Landelijk Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) ondersteuning verleenden. Nadat de aangetroffen middelen bemonsterd waren mochten de bewoners van de omliggende woningen terug naar huis. De bewoner, de 48 jarige Tilburger werd in de woning aangehouden. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de aangetroffen middelen.

Bewoner overloopt inbrekers

TILBURG De politie onderzoek een woninginbraak die gisteravond kort na 20.00 uur plaats vond in de Bendastraat te Tilburg. De bewoner ontdekte bij thuiskomst de inbraak. De daders die op dat moment nog in de woning waren kozen het hazenpad Onbekend is welke goederen er weggenomen zijn.

Bij thuiskomst bemerkte de bewoner dat de voordeur klemde. Toen hij de deur open duwde hoorde hij gerommel in de woning. Op dat moment zag hij drie onbekende mannen de trap afrennen. Het drietal vluchtte via de woonkamer naar de achterplaats en sprongen daar over de achterschutting. De bewoner trachtte het drietal in de woning te achterhalen wat niet lukte.
Onderzoek in de woning wees uit dat het slot van de achterdeur geforceerd was.

De politie is op zoek naar de daders van deze inbraak. Het gaat hier om drie mannen met een Noord Afrikaans uiterlijk die een lengte hebben van ongeveer 1.70 meter. Verder had het trio zwart haar. Een van de mannen had een bol gezicht en een geschatte leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. De politie verzoekt getuigen of anderen die mogelijk iets meer weten van deze inbraak contact op te nemen via het algemene politienummer: 0900-8844.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

OISTERWIJK Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een schoenenzaak aan de Lind in Oisterwijk. Vanmorgen kort na 01.00 uur hebben onbekenden met grof geweld de toegangsdeur tot de winkel vernield. In de winkel werden meerdere vitrinekasten kapot geslagen. De buit bestond uit onder andere meerdere exclusieve tassen. Buiten de diefstal werd er ook veel schade in het pand aangericht. De daders verlieten de winkel via de toegangsdeur en vluchtten weg in een auto. De politie heeft buiten het opnemen van getuigenverklaringen een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Desiree Brabers