SGP


14 - 02 - 07 | SGP stelt vragen over belastingrégime peepshows

Schriftelijke vragen van het lid Van der Vlies (SGP) aan de Minister van Financiën over belastingtarieven peepshows

13 februari 2007


1 Hebt u kennis genomen van de uitspraak van het Gerechtshof van Amsterdam dat peepshows een toneelvoorstelling zijn en daarom onder het lage BTW-tarief vallen?


2 Bent u het eens met deze uitspraak van de rechter? Zo ja, kunt u toelichten waarom u het er mee eens bent en in hoeverre u de (argumenten in deze) uitspraak volgt?


3 Bent u van mening dat peepshows zodanig van karakter zijn dat zij behoren te vallen onder de categorie toneelvoorstellingen? Bent u van mening dat bij de totstandkoming van de wet is beoogd dergelijke shows eronder te laten vallen?


4 Bent u bereid te bevorderen dat er tegen deze uitspraak in cassatie wordt gegaan?


5 Wat betekent deze uitspraak meer in het algemeen voor de BTW-heffing over dergelijke activiteiten? Verwacht u dat deze uitspraak een bredere uitstraling zal hebben dan alleen de peepshows? Zo ja, voor welke activiteiten?


6 Welke maatregelen denkt u te gaan nemen om alsnog het hoge BTW-tarief te laten gelden voor deze en vergelijkbare voorstellingen om daarmee terug te keren tot de gevestigde praktijk dat ze onder het hoge BTW-tarief vallen?