Politie Twente

Bedreiging Enschede

Bij de politie werd op dinsdag 13 februari om 17.10 uur een bedreiging gemeld bij een instelling aan de Raiffeissenstraat in Enschede. Een 37-jarige Enschedeër weigerde het pand te verlaten en dreigde een wapen te pakken. De agenten troffen in de hal meerdere mensen aan tegenover de 37-jarige, die zijn handen in zijn zakken hield. De politie hield de man aan. In zijn kleding werd geen wapen aangetroffen. Wel vonden agenten in zijn rugtas een dolkmes. Deze werd in beslag genomen. De verdachte werd in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (07-020261)

Aanrijding met letsel

Enschede

Op dinsdag 13 februari vond omstreeks 09.30 uur een aanrijding plaats op de T-kruising Holthuizenbrink/De Posten in Enschede. Een 45-jarige Enschedeër reed met zijn auto over De Posten. Bij genoemde kruising verleende de automobilist geen voorrang aan een voor hem van rechts naderende auto, bestuurd door een 31-jarige Enschedese. De 45-jarige werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-019949)

Auto tegen boom

Enschede

Een 34-jarige Enschedese reed op dinsdag 13 februari omstreeks 07.10 uur over de Haverkampweg in Enschede, vanuit de richting Schukkinkweg. Zij schrok van een aantal takken die op de weg lagen en had daardoor geen controle meer over haar auto. Ze raakte van de weg en kwam tegen een boom tot stilstand. De 34-jarige raakte bekneld in haar voertuig en werd door de brandweer uit haar auto bevrijd. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (07-019890)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Enschede

Een 79-jarige Enschedese reed op dinsdag 13 februari omstreeks 11.45 uur op de Bruggertstraat in Enschede. Op de kruising met de Usselerrondweg verleende de 79-jarige geen voorrang aan een voor haar van links naderende auto, bestuurd door een 22-jarige Enschedese. De 79-jarige raakte daarbij gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op. (07-020067)

Verdachte van diefstal aangehouden

Enschede

De politie hield op dinsdag 13 februari een 40-jarige Enschedese aan in haar woning. De vrouw wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de diefstal van een laptop uit een bedrijf aan de Hengelosestraat in Enschede op 30 november 2006. De verdachte kon na haar verhoor het bureau werd verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-162190)

Dronken automobilisten leveren rijbewijs in

Hengelo

De politie controleerde op dinsdag 13 februari om 14.00 uur een 22-jarige Hengelose. De agenten zagen de vrouw rijden met haar auto op de Enschedesestraat in Hengelo terwijl ze aan het telefoneren was. Er werd bij de 22-jarige alcoholgebruik geconstateerd, waarop de agenten haar aanhielden. De uitslag van de ademanalyse aan het bureau was 1.70 promille. De politie nam daarop haar rijbewijs in en maakt proces-verbaal op. (07-020094)

Op woensdag 14 februari om 00.30 uur zagen de agenten een auto wegrijden vanaf een parkeerplaats aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Bij controle bleek ook deze bestuurder, een 48-jarige Hengeloër alcohol te hebben gebruikt. De verdachte werd aangehouden en naar het bureau overgebracht. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 1.36 promille, waarop de politie ook zijn rijbewijs in nam. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-020388)

Aanhouding na bedreiging

Hengelo

De politie kreeg op woensdag 14 februari om 01.00 uur een melding van een bedreiging aan de Wegtersweg in Hengelo. Een beveiligingsmedewerker bij het Expocentrum was door een 44-jarige Enschedeër met de dood bedreigd. Dit gebeurde nadat de 44-jarige met nog een vriend het pand waren uitgezet vanwege hun vervelende gedrag. Daarvoor was er ook al een vriend van de twee door de portiers het pand uitgezet. Op aanwijzing van de beveiligingsmedewerker kon de politie de 44-jarige Enschedeër op de parkeerplaats aanhouden. Aan het bureau bleek dat de verdachte nog een openstaande boete heeft van 200 euro of 4 dagen hechtenis. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten. (07-020395)

Automobilist in aanrijding met graafmachine

Vriezenveen

Op dinsdag 13 februari vond omstreeks 15.40 uur een aanrijding plaats op de Nieuwe Daarlerveenseweg in Vriezenveen. Een 19-jarige man uit Vroomshoop reed met zijn auto over genoemde weg, komende vanuit de richting Vriezenveen. Uit tegenovergestelde richting kwam hem een graafmachine, bestuurd door een 32-jarige man uit Wierden, tegemoet. Volgens een getuige en uit het politieonderzoek bleek dat de 19-jarige om nog onbekende redenen met zijn auto geleidelijk naar links reed en op de weghelft van de tegenligger kwam. De 19-jarige kwam daarbij met zijn auto tegen het linkervoorwiel van de graafmachine. De auto draaide een slag en kwam in de berm van het fietspad tot stilstand. De 19-jarige raakte door de aanrijding bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen. (07-020218)

Winkeldiefstal

Almelo

De politie hield op dinsdag 13 februari om 17.30 uur een 34-jarige Almeloër aan wegens winkeldiefstal. De verdachte was betrapt bij een winkel aan het Stadhuisplein in Almelo bij het wegnemen van lingerie. De politie stelde de verdachte, die een veelpleger is, in verzekering en sloot hem op om te worden voorgeleid voor justitie. (07-020268)

Verkeerscontroles

Hengelo / Weerselo / Oldenzaal

Op meerdere locaties werden dinsdag 13 februari in Midden en Noordoost Twente verkeerscontroles uitgevoerd.

In Hengelo werden de controles op de PC Hooftlaan, Huneborg, de Cruys Voorbergstraat, de Oldenzaalsestraat en de Beethovenlaan gehouden. In totaal werden 24 bekeuringen uitgedeeld. Vier daarvan waren voor het niet op de juiste wijze in de gordel dan wel kinderstoel hebben van kinderen. Zestien voor het zelf niet dragen van de gordel door de bestuurder dan wel bestuurster en de laatste vier voor diverse verkeersovertredingen. Aan 10 kinderen die wel op de juiste manier in de gordel dan wel kinderstoel zaten, is een zogenaamd gordeldier uitgereikt.

In Weerselo is gecontroleerd op de Bisschopstraat, waar tussen 09.30 en 11.30 uur 12 automobilisten dan wel automobilistes een bekeuring hebben gekregen. Acht van hen reden sneller dan de toegestane 50 km., de anderen hebben voor o.a. het niet dragen van de gordel een bekeuring ontvangen.

In Oldenzaal werd gecontroleerd op de Oliemolenstraat en de Schipleidelaan tussen 07.30 en 11.00 uur. Op de Schipleidelaan werd dit o.a. gedaan op verzoek van aanwonenden omdat daar te hard gereden zou worden. In totaal werd 20 keer bekeurd. Vijf keer voor te hoge snelheid met als hoogste iemand die 81 reed daar waar 50 is toegestaan. Verder werden er bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel, handsfree bellen en het rijden door roodlicht.