Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 14 februari

* VERDACHTEN GEWELDPLEGING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-WEST - De politie heeft 6 verdachten uit Rotterdam aangehouden voor openlijke geweldpleging. Dinsdagmiddag rond half twee was er een melding van een vechtpartij bij een school aan de Pieter de Hoochweg. De gewaarschuwde agenten kregen van getuigen te horen dat de verdachten waren weggelopen richting Pieter de Hoochbrug. De politiemensen hielden daar de jongens, in de leeftijd van 16 en 17 jaar aan. Ze zijn ingesloten. De twee gewonden werden voor behandeling van hun verwondingen naar het Erasmus MC vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de vechtpartij.


* BRAND IN LEEGSTAAND PAND
SCHIEDAM - In de nacht van dinsdag op woensdag, omstreeks kwart voor twee, brak er brand uit in een leegstaand bedrijfspand aan de Hoogstraat. De politie werd gealarmeerd omdat er rook uit het pand kwam. De brandweer bluste het vuur. De bewoners van twee aangrenzende woningen zijn tijdelijk geëvacueerd en opgevangen in een horecagelegenheid in de buurt. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.



* GETUIGENOPROEP VERNIELING
PERNIS - De politie van het district Zuid is op zoek naar getuigen van een vernieling die in de nacht van vrijdag 27 op zaterdag 28 oktober plaatsvond. Twee nog onbekende jongens vernielden twee automatische toegangsdeuren van de hal van metrostation Pernis door er tegen te schoppen en te duwen. Ook werd er een damesfiets tegen gegooid. Van de vernieling zijn duidelijk beelden beschikbaar, waarop de twee daders goed herkenbaar zijn.

Dader 1: Een jongen vermoedelijk rond de 17 haar oud met kort, donker haar met stekels. Hij is ca 1.70 lang en heeft een spitse neus. Hij was gekleed in een donkere spijkerbroek met wit t-shirt en een donkergekleurd jack. Verder droeg hij donkere sportschoenen met witte veters.

Dader 2: Vermoedelijk een leeftijdsgenoot van dader 1. Hij droeg een groen sportjack met capuchon en aan de voorzijde twee steekzakken. Op de achterzijde van het jack stond een witte opdruk met vier groene stippen. Hij had een lichtblauwe spijkerbroek aan en gymschoenen met een witte rand.

Personen die deze jongens kennen worden verzocht zich te melden bij het wijkteam Hoogvliet-Noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).