Gemeente IJsselstein


Kandidaat nieuwe burgemeester bekend

Datum: woensdag 14 februari 2007
De gemeenteraad heeft vanavond in een besloten zitting unaniem besloten de heer drs. Patrick van den Brink uit Hilversum als eerste op de aanbeveling te plaatsen voor de vervulling van het burgemeestersschap van IJsselstein.
De heer Van den Brink is geboren op 6 november 1967 is gehuwd en heeft twee kinderen. Na een studie Bedrijfseconomie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam werd hij docent/projectleider aan het Centraal Instituut voor Opleiding en Vorming (CIOV), thans onderdeel van de Nederlandse Politie Academie; vervolgens Senior Sociaal Rechercheur bij de Sociale Dienst te Amsterdam; Financieel Specialist bij het Korps Landelijke Politie Diensten; manager bij Deloitte & Touche, afdeling Forensic services.
Van 1 januari 2001 tot april 2006 was hij wethouder van Hilversum met de portefeuilles: financiën, sociale zaken, bouw- en woningtoezicht, onderwijs.
Tot de verkiezingen van 2002 : welzijn, buurt & beheer, sociale zaken en onderwijs.
De laatste jaren was hij tevens loco-burgemeester van deze gemeente. Hij bekleedde tijdens zijn wethouderschap vele nevenfuncties. Hij had onder andere namens de VNG zitting in de Raad voor Werk en Inkomen (RWI).
Vanaf eind 2006 is hij werkzaam bij de Stichting Philadelphia Zorg. De heer Van den Brink heeft thans diverse nevenfuncties waaronder voorzitter van de Rekenkamercommissie van de gemeente Naarden. Hij is lid van het CDA.
De vanavond geformuleerde aanbeveling vormt de afronding van een proces dat begon met de vaststelling van de profielschets door de raad waarin de kwaliteiten waaraan de nieuwe burgemeester dient te voldoen waren verwoord.
Vervolgens heeft de vertrouwenscommissie, waarin zitting hadden de fractievoorzitters die deel uitmaakten van de raad op het moment dat de vacature ontstond, aangevuld met een vertegenwoordiger van het college en de gemeentesecretaris als adviseurs, het raadsbesluit van vanavond voorbereid.
De aanbeveling zal thans ingestuurd worden naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties die een Koninklijk Besluit zal dienen voor te bereiden.