HTM



* RandstadRail 3 en werkzaamheden Ternoot starten maandag 12 februari
HTM nieuws, 9 februari 2007

Maandag 12 februari start HTM met RandstadRail 3 op het traject Loosduinen station Den Haag Centraal. De proefritten die afgelopen week hebben plaatsgevonden zijn naar tevredenheid verlopen. Inmiddels heeft ook de ISA (Independent Safety Assessor) het Stadsgewest Haaglanden positief geadviseerd over de ingebruikname van dit traject. In gezamenlijk overleg tussen HTM en het Stadsgewest Haaglanden is besloten op maandag reizigers te gaan vervoeren met RandstadRail.

RandstadRail 3 rijdt volgens de oorspronkelijke route van tram 3 vanaf beginpunt Loosduinen (Arnold Spoelplein) via de Tramtunnel Grote Marktstraat naar het tramplatform op station Den Haag Centraal. Dat is, totdat RandstadRail 3 naar Zoetermeer Centrum West doorrijdt, het voorlopige eindpunt.

Gedurende de eerste twee weken rijdt er op ieder voertuig een HTMer mee om vragen van reizigers te beantwoorden en uitleg te geven over de kaartverkoopautomaat in het voertuig. De dienstregeling van RandstadRail 3 is op te vragen via de website van HTM: www.htm.net

Werkzaamheden Ternoot
Maandag starten ook de werkzaamheden bij Ternoot. Deze werkzaamheden die ongeveer 6 weken duren, hebben gevolgen voor tram 2 en 6. Beide lijnen krijgen in het Haagse centrum een gewijzigde route en worden opgeknipt tussen station Den Haag Centraal en Laan van N.O.I./Stuyvesantplein. Op dit traject gaan pendelbussen rijden.