Politie Friesland

Politieberichten van woensdag 14 februari

Fryslân, 14-02-2007 o Politieberichten van dinsdag 13 februari 07.00 uur t/m woensdag 14 februari 07.00 uur.

Dronrijp A31: politie zoekt getuigen van vallende lading

De politie zoekt getuigen van een vallende lading vanaf een aanhanger of een vrachtwagen op maandagmiddag omstreeks 16.30 uur op de A31 tussen Dronrijp en Deinum. Door deze lading, vermoedelijk een reclamebord, raakten vijf autos beschadigd. Twee hiervan moesten uiteindelijk worden afgesleept omdat de voertuigen niet verder konden rijden. Tijdens de opruimwerkzaamheden vond er nog een aanrijding plaats achter in de staart van de file. Een automobiliste (26) uit Harlingen geraakte gewond toen ze achter op de auto van een 51-jarige Stienser botste. De vrouw is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden. De politie komt graag in contact met de eigenaar van het reclamebord of met getuigen die de lading hebben zien vallen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 8844.

IJsbrechtum: snellheidscontrole na klachten van buurtbewoners

De politie heeft dinsdagochtend op de Schoonoord een snelheidcontrole gehouden na klachten van buurtbewoners. Omdat veel schoolgaande kinderen dagelijks gebruik maken van deze doorgaande weg werd besloten om het verkeer op snelheid te controleren. Tijdens de controle werden 15 bestuurders bekeurd omdat ze sneller reden dan de toegestane 30 kilometer per uur. Tevens werd een bromfietser bekeurd omdat hij de controle met 57 kilometer per uur passeerde.

Sneek: fietsster gewond na aanrijding

De politie heeft dinsdagmiddag hulp verleend bij een aanrijding op de Jousterkade, waarbij een 82-jarige fietsster uit Sneek gewond raakte. Een 55-jarige automobiliste uit Sneek kwam vanaf het Kleinzand aanrijden en sloeg linksaf de Jousterkade op. Hierbij raakte ze door nog onbekende oorzaak de fietsster. Het slachtoffer kwam ten val en werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek.

Oosterwolde: passagiere gewond na eenzijdig ongeval
De politie heeft dinsdagavond het ambulancepersoneel geassisteerd bij een eenzijdig ongeval op de Nanningaweg. Een 19-jarige automobilist uit Donkerbroek merkte te laat een wegversmalling op en botste tegen een hekje. De bestuurder en zijn 17-jarige passagiere uit Donkerbroek droegen geen gordel. Door de klap raakten beiden de voorruit. De vrouw werd met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten.

Surhuizum: inbraak woning
De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de C. Schuurmanwei. Men kwam maandag binnen na het forceren van een uitzetraam. De gehele woning werd doorzocht. Er werd een geldkistje met een klein geldbedrag gestolen. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in. Door de politie wordt verder een buurtonderzoek uitgevoerd. De 51-jarige bewoner deed aangifte.

Leeuwarden: man aangehouden na geweld tegen politie
De politie heeft dinsdagmiddag een 29-jarige man uit Leeuwarden aangehouden die verdacht wordt van een poging mishandeling en bedreiging. Op het Blokhuisplein passeerde de verdachte twee politieagenten in burger. Na het passeren draaide de verdachte zich om en liep naar één van hen. Hij sprak de politieman aan, maakte een happende/bijtende beweging naar zijn gezicht en gaf twee kopstoten. De politieman kon de kopstoten ontwijken. Ook bij een vuistslag naar zijn hoofd wist hij op tijd weg te draaien. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Wat de beweegreden voor zijn agressieve gedrag was, is nog niet duidelijk.

Leeuwarden: dealer aangehouden na klachten buurtbewoners
De politie heeft dinsdagmiddag een 65-jarige man uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van de handel in verdovende middelen. De politie startte een onderzoek naar aanleiding van klachten van buurtbewoners over het dealen van harddrugs in de buurt van het Cambuurplein. Uit het onderzoek bleek dat de verdachte in de laatste maand van 2006 heroïne en cocaïne verkocht vanuit zijn woning aan gebruikers. De man is na verhoor weer in vrijheid gesteld in afwachting van zijn berechting.

Appelscha/Oosterwolde/Haulerwijk/Donkerbroek: reeks autobanden vernield
De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van een groot aantal autobanden in de nacht van maandag op dinsdag. In de omgeving van de Kringgreppelstraat in Oosterwolde werden van zeven autos één of meerdere banden lek gestoken. Op de Langekamp werden van twee autos, waaronder een politieauto, vijf banden lek gestoken. In Appelscha werden op de Grote Leijen, de Kerkeveen en de Boereveen van vijf autos banden vernield. In Haulerwijk werden op de Oosterwoldseweg van twee auto banden vernield. In Donkerbroek werden onder andere op de Nijhof en Helmhoutstaat vier auto banden vernield. Mogelijk komen er nog meer zaken bij. Er is nog geen zicht op verdachten.