Habion

Aankondiging

Perspresentatie Habion, woensdag 14 februari
Nieuwspoort, van 13.00-14.00 uur
Overhandiging rapport aan E. Brinkman van Bouwend Nederland, inzake

Senioren wonen met zorg op maat, midden in de samenleving

Zorginstellingen, gemeentes, bouwers en woningcorporaties moeten voorbereid zijn op een nieuw type oudere: de grijze motor.
De protestgeneratie maakt ook nu zijn naam waar. Terwijl deze aankomende senioren zich binnenkort voegen bij de grote groep 65 plussers laten ze kernachtig van zich horen. Zij zijn spelbepaler en geen speelbal bij het nieuwe ouder worden, het nieuwe wonen. De roerige jaren zestig beleven binnenkort hun revival.
Habion, sinds 55 jaar een belangrijke landelijke seniorenhuisvester, heeft de handschoen opgepakt en het probleem omgezet naar een uitdaging. Een grootschalig onderzoek, uitgevoerd door Motivaction en De Bock en Dekker heeft andere inzichten opgeleverd over de aankomende senioren. Op basis hiervan zijn vernieuwende concepten ontwikkeld voor wonen in combinatie met zorg.

Deze informatie presenteert Habion op 14 februari a.s. in Nieuwspoort aan de pers. Tevens zijn aanwezig vertegenwoordigers van de Vaste Kamercommissies, de brancheorganisaties en de WRR. Het officiële rapport wordt overhandigd aan de heer mr. drs. Elco Brinkman, voorzitter van Bouwend Nederland.

Babyboomers laten niet voor zich beslissen aangaande hun kwaliteit van leven; zij kiezen zelf hun woonvorm en zorg. Zich met leeftijdgenoten terugtrekken in seniorenwijken mag voor sommigen een aanlokkelijk vooruitzicht zijn, voor de meeste babyboomers blijkt het toch belangrijker om actief deel uit te maken van de maatschappij en betrokken en geïntegreerd te blijven bij alles wat er om hen heen gebeurt. De traditionele verzorgingshuizen hebben hun langste tijd gehad. Daarbij blijft wonen in combinatie met zorg een heel actueel issue, want hoewel aankomende ouderen anticiperen op een lang, gelukkig en vooral gezond leven, zal zich uiteindelijk ook bij hen een zorgvraag aandienen. Volgens statistieken neemt dit komende jaren zelfs met 50% toe. Gelet op het groeiende tekort aan zorgverleners, levert dit een stevig maatschappelijk probleem op. Gemeenten, zorginstanties en bouwers/woningcorporaties krijgen nu echter volop kansen om straks te voldoen aan de belangrijke wensen van de nieuwe ouderen: integratie in de samenleving, eigen keuzes maken en een adequate oplossing voor wonen in combinatie met zorg.

Pers is van harte welkom bij de presentatie van het onderzoek en de nieuwe woon/zorgconcepten, op 14 februari om 13.00 uur. Vanaf 12.30 uur staat een lichte lunch gereed. Aanmelden kan via habion@ga-com.nl of bij Monica van Alewijn, T 035 5253462.