SURFnet kiest voor CanIt-Domain-PRO van Roaring Penguin Software


Het nationale onderzoeksnetwerk voor hoger onderwijs in Nederland kiest voor Roaring Penguin Software

OTTAWA, ONTARIO, CANADA, 20070213 -- Het gevecht tegen spam is vanaf vandaag een stuk makkelijker geworden in Nederland. Roaring Penguin Software Inc., ontwikkelaars van de zeer geprezen CanIt-PRO antispam oplossing, kondigt aan dat SURFnet, de Internet Service Provider voor alle universiteiten en hogescholen in Nederland, gekozen heeft voor CanIt-Domain-PRO om spam op hun domeinen tegen te gaan. SURFnet levert hoogwaardige Internet verbindingen aan 750.000 studenten, stafleden en onderzoekers van meer dan 200 organisaties, waaronder 28 universiteiten.

Roaring Penguin Software heeft CanIt-Domain-PRO aangepast om tegemoet te komen aan de verwachtingen van SURFnet over de gebruikersfunctionaliteit en het gedrag van de applicatie. Deze aanpassingen zullen ook worden opgenomen in de algemeen beschikbare versie van CanIt-Domain-PRO.

Maurice van den Aker, projectmanager voor SURFnet, zegt: "We zagen al vroeg in dat Roaring Penguin een antispam oplossing bood die uniek geschikt was voor universiteiten. SURFnet had een zelfontwikkelde oplossing in huis, maar we wilden onder andere functionaliteit voor de eindgebruiker toevoegen. We waren op zoek naar een oplossing en de Universiteit van Twente wees ons op Roaring Penguin. De aanschaf van een commercieel standaardpakket dat vrijwel alle functionaliteit bevatte die we wilden hebben was gewoon de beste keuze."

David Skoll, directeur van Roaring Penguin Software, benadrukt dat Roaring Penguin uitgebreid ervaring heeft op het gebied van hoger onderwijs. "Onder onze klanten in Noord-Amerika zijn enkele van de grootste universiteiten in de Verenigde Staten, zoals de University of North Carolina, Ohio State University, Central Michigan University, de University of Delaware en Mississippi State University. Deze klanten hebben specifieke eisen over hoe er wordt omgegaan met e-mail, bijvoorbeeld met betrekking tot zwaarwegende zaken zoals academische vrijheid, en krappe budgetten spelen natuurlijk altijd een rol."

Met CanIt-Domain-PRO kan een nationaal onderzoeksnetwerk of een universitaire instelling het filteren van spam delegeren naar verschillende domeinen of organisatorische onderdelen. CanIt-Domain-PRO wordt geleverd als softwarepakket, als een serverinstallatie (soft appliance) of als een compleet ge?nstalleerde server (plug-en-play appliance).

Over SURFnet

SURFnet is het kwalitatief hoogstaande Nederlandse computernetwerk specifiek voor hoger onderwijs en onderzoek. Het SURFnet netwerk verbindt meer dan 200 instellingen en een ongeveer 750.000 gebruikers met elkaar en met het Internet. De aangesloten instellingen zijn universiteiten, HBO-instellingen, academische ziekenhuizen, bibliotheken, onderzoeksinstituten en MBO instellingen. SURFnet ontwikkelt en beheert SURFnet6, een hybride netwerk, en biedt innovatieve diensten op het gebied van beveiliging, authenticatie en autorisatie, groepscommunicatie en video. Door voortdurende innovatie is SURFnet6 ??n van de meest geavanceerde netwerken ter wereld met knelpuntvrije verbindingen naar de belangrijkste Nederlandse, Europese en overzeese netwerken. Voor meer informatie, zie www.surfnet.nl.

Over Roaring Penguin

Roaring Penguin Software Inc. is opgericht in 1999 en is gespecialiseerd in e-mail filtering. Het bedrijf richt zich op het aanpakken van spam op de mailserver, en doet dat met de geprezen productlijnen CanIt en MIMEDefang. Roaring Penguin ontwikkelt producten om spam en virussen tegen te houden, rolt ze uit en ondersteunt ze voor ondernemingen, ISP's, universiteiten, webhosting bedrijven en overheidsinstanties. Voor meer informatie zie www.roaringpenguin.com.