Ingezonden persbericht


Forse groei vacatures in telecommunicatie

Monster Employment Index: telecomsector lichtpuntje in dalende maand

Amsterdam, 13 februari 2007 - Het aantal vacatures in de telecomsector is in januari fors gestegen. Dat blijkt uit cijfers van de Monster Employment Index - de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt. De Telecom-index steeg met 17 punten naar 159, de hoogste piek in twee jaar tijd. De totale Monster Employment Index daalde wel, met 9 punten. Het was de eerste daling in zes maanden tijd.

De Monster Employment Index is de maandelijkse barometer van de online arbeidsmarkt en baseert zijn resultaten op circa 300 Nederlandse carrièresites en vacaturepagina's van websites van bedrijven.

Het is voor het eerst sinds juli 2006 dat de Monster Employment Index een daling laat zien. Het afgelopen half jaar steeg de Index met in totaal 26 punten onafgebroken; in januari valt hij met 9 punten fors terug. De daling komt niet volledig onverwacht, ook in januari 2006 daalde de Index na een aantal maanden van groei, om vervolgens weer vijf maanden lang door te groeien.

Daling transport en sales
In de meeste sectoren daalde het aantal online vacatures vorige maand. Naast transport & logistiek (-28) waren de sectoren sales (-16), administratieve dienstverlening (-14) en IT (-11) de grote dalers. Opvallend waren de stijgingen van de Index in de sector onderzoek & ontwikkeling (+8) en in het bijzonder telecommunicatie (+17).

"De groei van het aantal vacatures in de telecomsector past in de ontwikkelingen die deze sector de laatste tijd doormaakt", zegt Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl. "Nieuwe technieken als VOIP en de hele verschuiving naar multiplay zorgen voor veel dynamiek in de telecomsector."

Regio Zuid stijgt
De groei van de telecomsector was er mede verantwoordelijk voor dat de totale Index van de regio Zuid groeide (+14). Dit in tegenstelling tot de overige regio's in Nederland waar een daling was te zien. Voor de regio Zuid was het de vijfde stijging op rij. Vooral toegenomen kansen op de arbeidsmarkt in Noord-Brabant waren verantwoordelijk voor de groei in januari.

In de regio Oost daalde de Monster Employment Index met 3 punten matig, terwijl hij in West/Randstad (-15) en Noord (-16) fors was te noemen. In West/Randstad was de afname het grootst in Noord-Holland. In de regio Noord waren toerisme en IT de sterkst dalende sectoren.

Europese Index daalt ook
Ook de Europese Index daalde in de maand januari, met 4 punten naar 122. Frankrijk zag met 18 punten de grootste daling van de vijf landen waar de Index gemeten wordt. Maar ook Groot-Brittannië (-8) en Zweden (-9) zagen hun Index flink naar beneden gaan. Duitsland kende eveneens een daling, al was die met 1 punt aan de lage kant.

Het volledige Monster Employment Index rapport is te lezen op: http://eIndex.monsterworldwide.com

/// EINDE BERICHT ///

Over de Monster Employment Index
De Monster Employment Index, initiatief van Monster Worldwide, moederorganisatie van Monsterboard.nl, is een barometer voor de online arbeidsmarkt in vijf Europese landen: Nederland, Duitsland, Frankrijk, Engeland en Zweden (227 miljoen Europeanen). De barometer is een maandelijkse analyse naar de aanwezigheid van kwalitatieve arbeidskansen en levert objectieve informatie over de trends in recruitment, gericht op regio's en beroepsgroepen (conform ISCO 88 indeling). Meer dan 1.400 Europese representatieve carrièresites en HR secties van websites van bedrijven worden geraadpleegd. Een team van acht fulltime onderzoekers, gestationeerd in Praag, verzamelt deze data sinds november 2004. De Index wordt onafhankelijk geaudit door ARC Research, een marktonderzoeksbureau uit Cranford, New Jersey (VS). De barometer is zeer succesvol in de VS, waar de Monster Employment Index in april 2004 werd geïntroduceerd, en wordt door onder andere de politiek, werkgevers- en werknemersorganisaties en de media gezien als een officiële indicator van de werkgelegenheid.

Over Monsterboard.nl
Monsterboard.nl (www.monsterboard.nl) is gestart op 13 januari 1998 en gevestigd in Amsterdam. Op Monsterboard.nl staan momenteel ruim 50.000 vacatures en ruim 700.000 CV's. Per maand kent de site circa 1.800.000 unieke bezoeken (januari 2007).

Monsterboard.nl is onderdeel van Monster®, marktleider op het gebied van online recruitment. Monster is in 1994 opgericht in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor staat in Maynard, Massachusetts. Monster heeft 37 locale websites, gevestigd in 35 landen over de gehele wereld. Monster staat bekend om het samenbrengen van gekwalificeerde kandidaten uit alle delen van de arbeidsmarkt met gerenommeerde bedrijven in de meest uiteenlopende sectoren. Met behulp van geavanceerde technologie en optimale dienstverlening hebben bedrijven maximale controle over hun recruitmentproces.

Meer informatie over de producten en dienstverlening van Monsterboard.nl is te vinden op http://recruiter.monsterboard.nl.

Over Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van Monster®. Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 4.600 medewerkers in 35 landen. Monster Worldwide (Nasdaq: MNST) maakt deel uit van de S&P 500 Index en de NASDAQ-100 Index.

Meer informatie over Monster Worldwide is te vinden op www.monsterworldwide.com

Contactinformatie (

Ingezonden persbericht