Gemeente Bernheze


Gemeente Bernheze scoort in benchmark

De gemeente Bernheze heeft deelgenomen aan de benchmark `De Staat van de gemeente'. In deze benchmark zijn gegevens verzameld over de prestaties van de gemeente en het beleven van de burger daarbij. In zijn algemeenheid scoort Bernheze op het gemiddelde niveau van vergelijkbare gemeenten.

De resultaten zijn verdeeld over 6 zogenoemde burgerrollen die betrekking hebben op de beleving van de burger (de burger als kiezer, de burger als klant, de burger als onderdaan, de burger als partner, de burger als wijkbewoner en de burger als belastingbetaler). De gemeente Bernheze scoort in zijn algemeenheid op het gemiddelde voor gemeenten met 25.000 tot 50.000 inwoners. Op de het onderdeel `burger als partner' scoort Bernheze zelfs meer dan gemiddeld. Op het onderdeel `burger als onderdaan' scoort Bernheze net onder het gemiddelde (0,2 afwijking). Toch is dit voor een organisatie die recent een behoorlijke organisatiewijziging heeft doorgemaakt een succes te noemen.

Jaarlijks zullen de onderliggende gegevens geactualiseerd worden en 1 x per 2 jaar neemt de gemeente deel aan een bij deze benchmark horend klanttevredenheidsonderzoek.
De gemeente Bernheze neemt deel aan de benchmark om transparantie aan burgers en bestuurders te bieden in het eigen functioneren. De resultaten worden gebruikt bij de verbetering van de dienstverlening en bij het beleid.

Hieronder kunt u het rapport downloaden.

Meer informatie vind u op www.staatvandegemeente.nl of www.watdoetjegemeente.nl

Te downloaden:

* rapport Staat van de gemeente.pdf (537.2 KB) Zie het origineel

* Krant - Staat van de Gemeente Bernheze DEF.pdf (2.29 MB)