Gemeente Vlist


Werkzaamheden | | | |
De Veerlaan: een échte laan met leilinden

De eerste fase van de nieuwbouw van het Hof van Stein is gereed. Er zijn al bewoners die hun nieuwe woning hebben betrokken. Dit jaar gaat de bouw de tweede fase in, die medio 2008 moet zijn afgerond. In eerste instantie was het de bedoeling dat de vijf platanen aan de Veerlaan die dicht bij het Hof van Stein staan, gehandhaafd konden worden. Het blijkt nu echter dat als de bomen niet worden verwijderd de lichtinval in een deel van de nieuwe woningen ernstig wordt beperkt, terwijl ook het uitzicht wordt belemmerd. De (toekomstige) bewoners van de woningen hebben de gemeente gevraagd maatregelen te nemen.

Leilinden aan de Veerstraat in Haastrecht.

Een leilinde met groen blad.

Plan

De gemeente wil tegemoetkomen aan de wensen van de bewoners van Hof van Stein, maar wil niet dat het groen aan de Veerlaan te veel wordt aangetast. Daarom heeft de gemeente de volgende oplossing bedacht. De vijf platanen bij het Hof van Stein aan de Veerlaan wil de gemeente vóór 15 maart 2007 laten verwijderen, zodat de bewoners in hun nieuwe woningen in elk geval voldoende lichtinval en uitzicht hebben. Vervolgens gaat de gemeente, ná de realisatie van de tweede fase van de nieuwbouw, achttien leilinden aanplanten. Zij komen te staan langs de westzijde van het trottoir op de Veerlaan, tussen de Steinsedijk en de Erasmusstraat. Het voordeel van leilinden is dat ze vrij laag en in de lengterichting smal blijven. Door de achttien nieuwe leilinden krijgt de Veerlaan meer de allure van een échte laan. In de Veerstraat staan al leilinden (zie foto links). Dat geeft u een beeld van hoe de Veerlaan er ongeveer uit komt te zien.

Vragen/opmerkingen?

Als u over het plan Veerlaan vragen of opmerkingen hebt, kunt contact opnemen met:

de heer Marcel Kruse

teamcoördinator van de gemeentelijke Buitendienst

tel. 0182 348415

m.kruse@gem-vlist.nl

De gemeente gaat van de Veerlaan een nog mooier stukje Haastrecht maken en hoopt van harte dat omwonenden, inwoners en bezoekers daar veel plezier aan zullen beleven!


---

| |