PvdA Rotterdam


In de media

Onrust blijft in buurt Rijweg

Di 13 Feb 2007 - Barbara de Jong, Metro

Bewoners van de Goudse Rijweg merken weinig van de drugsaanpak van de politie. "Zijn hier dealers opgepakt?" Buurtbewoonster Johanna Seders kijkt ongelovig. "Nou, het is nog steeds een puinhoop. Er wordt volop gehandeld." Niet dat Seders daar last van heeft. "Vuil water stroomt mijn deur wel voorbij. Maar er zijn genoeg oudere mensen die na 17.00 uur echt de straat niet meer opgaan."

De politie heeft dit weekend bekendgemaakt dat vier dealers en tien drugsgebruikers zijn opgepakt na klachten over drugsoverlast aan de Goudse Rijweg.
Volgens Radjin Joemai, eigenaar van Toko Joemai, is het sinds een paar maanden weer flink raak. Hij pakt een baksteen onder zijn toonbank vandaan die vorige week door zijn ruit is gegooid. "Mijn ruiten zijn in december ook al gesneuveld. Ze proberen in te breken. Waarom? Ze hebben geld voor hun spul nodig natuurlijk." Joemai is het spuugzat. "Sinds de Lusthofstraat is aangepakt, is de ellende naar deze straat verhuisd."
Buurtbewoner Frank ziet de dealers nog vaak in de Goudse Rijweg aan het werk. "Er komt dan zo'n auto de straat in, een junk stapt in, krijgt een pakje en geeft wat geld. Ik zie het vaak genoeg." Politie-woordvoerder Evy Elschot noemt het oppakken van de dealers en drugsgebruikers `een goed resultaat'. "Maar we zijn er nog niet klaar. We hebben het gebied scherp in de gaten, onder meer met extra politiesurveillances."

PvdA-fractievoorzitter Peter van Heemst wil de kwestie toch aankaarten in het college. "Deze overlast
klinkt zeer verontrustend. Het is niet de bedoeling dat de problemen van de Crooswijkseweg en Lusthofstraat zich verplaatsen."

Verschenen in Metro van dinsdag 13 febrauri 2007

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer