Partij van de Arbeid

PvdA-gedeputeerden in de prijzen

13-02-2007 01:54

De PvdA werkt ook in de provincies aan een sterk, groen, en sociaal Nederland. En dat is niet onopgemerkt geleven: PvdA-gedeputeerden Anita Andriesen (Friesland) en Marc Calon (Groningen) zijn in een verkiezing die dagblad Trouw organiseerde onder statenleden en gedeputeerden, tweede en derde geworden in de categorie Beste Gedeputeerde.

Anita Andriesen (49) wordt geroemd om de bevlogen wijze waarop ze voor haar idealen knokt. Andriesen: Dat klinkt misschien abstract, maar ik wil dingen goed doen, mooi doen, en samen met mensen doen. Andriesen is de lijsttrekker van de Friese PvdA bij de Provinciale Staten verkiezingen op 7 maart.

Marc Calon (48) is lijsttrekker voor de PvdA bij in Groningen. Hij wordt geprezen om zijn inzet voor grote projecten als de Blauwe Stad en zijn aanpak van niet lullen maar poetsen. Calon is trots op de prijs, maar benadrukt dat politiek succes vooral teamwork is. Klik hier voor een interview met Marc Calon.

De PvdA-statenleden Eddy Veenstra, Bert Versteeg (gedeeld) en Henk Bijboer werden tot beste Statenlid van hun provincie gekozen. Ronald Waterman (Zuid-Holland, VVD) werd door zijn collegas gekozen tot beste Statenlid van Nederland, Theo Rietkerk (Overijssel, CDA) tot beste Gedeputeerde.

Klik hier voor meer informatie over de Provinciale Staten verkiezingen.