Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 13 februari 2007

Politie houdt snelheidscontroles

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER: De politie heeft maandag een snelheidscontrole gehouden aan de Rondweg Oost in Steenbergen. Tussen 11:00 en 13:00 uur reden er bijna 1300 automobilisten voorbij de radar van de politie. Van hen reden er 156 harder dan de toegestane maximum snelheid van 80 km/u, dat is 12 % van de gecontroleerde automobilisten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 135 km/u.

Aan de Rijksweg 55 in Nieuw-Vossemeer lag het percentage overtreders lager. Van de 793 bestuurder die tussen 14:00 en 16:30 uur voorbij de controlepost kwamen, reed 4 % te hard. De 32 automobilisten krijgen binnenkort een bekeuring thuis gestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/u, terwijl 50 km/u is toegestaan.

Drie licht gewonden bij eenzijdig verkeersongeval: bestuurder onder invloed

ROOSENDAAL: Bij een eenzijdig verkeersongeval aan t Zand zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie inwoners van Roosendaal licht gewond geraakt. Rond 00:45 uur raakte de 21-jarige bestuurder de controle over zijn personenauto kwijt, nadat hij over een bussluis was gereden. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De automobilist bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een ambulance heeft het trio overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij aan lichte verwondingen aan het hoofd zijn behandeld. Een GGD-arts heeft een bloedmonster afgenomen van de chauffeur. De uitkomst laat nog even op zich wachten. De auto is total loss. De politie maakt proces-verbaal op.

Beschonken automobilist aangehouden

OSSENDRECHT: De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 43-jarige inwoner van Ossendrecht aangehouden. De man werd rond 01:00 uur door agenten op de O. L Vrouwe ter Duinenlaan betrapt op het rijden onder invloed van alcohol in zijn auto. Op het
ademanalyseapparaat blies hij een waarde van 305 ug/l. Na verhoor is hij met een rijverbod van 2 uur en een proces-verbaal heengezonden.

Vrachtauto voor de deur gestolen

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op woensdag is aan de Oude Moerstraatsebaan een vrachtwagen gestolen. De Iveco ML12 stond voor de woning van de aangeefster geparkeerd en is tussen 23:15 en 07:15 uur gestolen.

Winkeldievegge aangehouden

OUDENBOSCH: In een winkel aan de Professor van Ginnekenstraat is dinsdagmorgen een 24-jarige inwoonster van Oudenbosch op heterdaad betrapt bij een winkeldiefstal. De politie heeft haar voor verhoor meegenomen naar het bureau. Het Openbaar Ministerie heeft haar een boete opgelegd van 140,=. De Oudenbosche heeft de boete al voldaan. Na verhoor is zij heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers